A Hezbollah és az irániak állásait nem érte találat a Szíriát ért izraeli csapás során

A Hezbollah és az irániak állásait nem érte találat a Szíriát ért izraeli csapás során

A Hezbollah libanoni ellenállási szervezet egyik magas rangú vezetője a Reuters hírügynökségnek megerősítette, hogy a Hezbollah és a az irániak állásait és az általuk használt objektumokat nem érte találat a múlt hét csütörtökön Szíriát ért izraeli légicsapás során.

A Syrian Onservatory for Humán Rights nevű szervezet szerint a légitámadásért egyértelműen Izrael a felelős. A támadással kapcsolatban az izraeli kormány hivatalosan eddig nem nyilatkozott és a szíriai állami média se jelentette ki egyértelműen azt, hogy ki áll a támadás mögött.

Hírdetés

Irán és a Hezbollah azonban fontos szereplői az szíriai eseményeknek és jelentős sikereket értek el a terroristák elleni harcokban. Nem csoda tehát az, hogy a befolyásuk és erejük félelemmel tölti el a tel-avivi vezetést. Éppen ezért az ún. ,,Izrael,, időről időre támadásokat hajt végre az általuk feltételezett iráni és Hezbollah állások ellen.

A szíriai hírügynökségek arról számoltak be, hogy a szíriai légvédelem megsemmisítette az ellenséges objektumokat az ország légterében még mielőtt azonosíthatták volna azokat. A támadás célpontjai Szíria déli részén található Kiswah városában voltak. Azonban a Hezbollah jelenlegi bejelentése szerint az általuk használt ottani objektumokat nem érte találat.

Orientalista.hu – Al-Isfahani


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »