A helvét coming out

Talán maguk a svájciak sem gondolták komolyan, hogy egy népszavazással pillanatok alatt kiírhatják magukat a fejlett, felvilágosult, ajropéer és az európai értelemben vett európaiak családjából. Szűk többségük ugyanis úgy döntött: elege van az agyatlan, s fék nélküli bevándorlás politikából.

Nos, kis túlzással a svájciak renoméja az elmúlt egy nap alatt Európa „haladó” és liberális közvéleményének szemében valahol egy kirekesztő, konzervatív, elmaradott, kulturálatlan, lábszagú balkáni ország megbecsültségének szintjére került, nem irigyeljük, legfeljebb üdvözölhetjük őket: üdv a klubban srácok!

A multikulti mindenek felettiségébe vetett hitből fakadó értetlenkedés és hitetlenkedő lapkommentárok mellett roppant érdekes, vagy még inkább: beszédes az Európai Unió vezetőinek reakciója a népszavazásról. (Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy a semlegességéhez következetesen ragaszkodó Svájcban a népszavazásnak más országokkal összehasonlíthatatlan hagyománya és presztízse van, lásd a kapcsolódó infografikát.)

Hírdetés

Most összeszedtünk párat, amelyek tömören összefoglalják az Európai Unió igazi arcát. Ne feledjük, ezúttal az EU és döntéshozói nem egy gyenge, befolyásolható és félgyarmati státuszba szorított közép-európai országot fenyegetnek, hanem Európa egy igen jelentős gazdasági és világpolitikai jelentőségű államát.

Bővebben!


Forrás:jobbegyenes.blog.hu
Tovább a cikkre »