A Helsinki Bizottság nyújthatott jogi segítséget a magyar lányt megerőszakoló afgán hulladéknak – meddig tűrjük még, meddig?

A Helsinki Bizottság nyújthatott jogi segítséget a magyar lányt megerőszakoló afgán hulladéknak – meddig tűrjük még, meddig?

A Helsinki Bizottság jogi segítségnyújtása miatt maradhatott az országban Sarhadi Bilal Ahmad, afgán menekült, aki nemrégiben megerőszakolt egy magyar lányt – tudta meg az Origo.hu. Ismert, a Magyarországon menekültstátuszhoz jutó férfi az erőszakot megelőzően több alkalommal is mutogatta nőknek a nemi szervét. A portál szerint a válasz azoknál az álcivil szervezeteknél keresendő, amelyek jelen pillanatban is mindenféle hasznos informcióval, jótanáccsal látják el a magyar határon fennakadt migránsokat.

A portál arról ír, szerkesztőségükhöz eljutott információk szerint a Soros György által kitartott Helsinki Bizottság még 2017-ben jogi segítséget nyújtott az afgán erőszakolónak, Sarhadi Bilal Ahmad ennek köszönhetően maradhatott Magyarország területén. Mint utóbb bebizonyosodott, az afgán menekült a legkevésbé sem hálálta meg a magyar állam jóindulatát, hiszen szeptember 9-én hajnalban egy belvárosi gyorsétterem mosdójában megerőszakolt egy magyar nőt. Ráadásul az is kiderült, korábban két alkalommal is mutogatta a nemi szervét nőknek.

Hírdetés

Az Origo.hu megjegyzi azt is, érdekes, hogy Ahmad hogyan találhatott rá a jogvédő szervezetre, hogyan értesülhetett arról, hogy a Helsinki Bizottság olyan segítséget képes nyújtani számára, amely lehetővé teszi, hogy megkapja a menekültstátuszt Magyarországon.

A portál szerint a válasz azoknál az álcivil szervezeteknél keresendő, amelyek jelen pillanatban is mindenféle hasznos informcióval, jótanáccsal látják el a magyar határon fennakadt migránsokat. Az Origo.hu hozzáteszi, hogy a Soros-Sargentini jelentést megelőzően a Helsinki társelnöke, Pardavi Márta, Judith Sargentinivel is egyeztetett.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »