A helikopterező Rogán csak a kezdet volt, aztán jött a gyásznap

A helikopterező Rogán csak a kezdet volt, aztán jött a gyásznap

Érvénytelen népszavazás, helikopterezés, napilap-felfüggesztés és munkaerőhiány. A Hír TV-online heti összefoglalója.

Többe került az érvénytelen népszavazás (amelyre az összes választópolgár alig több mint 41 százaléka ment el), mint amennyit Nagy-Britanniában a brexit-voksolásra költöttek. Az ellenzék szerint megbukott a kormány gyűlöletkampánya, hiszen nem mentek el elegen szavazni az október másodikai kvótaellenes népszavazásra a fideszes Gulyás Gergely szerint azonban politikailag érvényes volt a referendum. Az ellenzék az október 2-i eredményekre hivatkozva újra összefogást és előválasztást emleget. A kormány módosítani akarja az alkotmányt.

A kvótanépszavazással kapcsolatos kommentárokat Rogán Antal csendesítette el, amikor kiderült: helikopterrel és luxusautóval ment családjával egy celebesküvőre, majd luxusszállóban pihentek meg a hosszú út után. Az ügy miatt menesztette volna az ellenzék a propagandaminisztert, akárcsak Matolcsy Györgyöt, akiről kiderült: a főváros egyik legdrágább lakásában él, amely valójában a bankszövetség elnökének tulajdona.

Rogán Antal pedig a Népszabadság bezárásának köszönheti, hogy kikerült a reflektorfényből. Szombaton ugyanis mindenféle előzetes értesítés nélkül közölték a napilap dolgozóival, hogy mind a nyomtatott, mind az online megjelenést felfüggesztik. A kiadó szerint erre azért volt szükség, mert a Népszabadság veszteséges, mások azonban a sajtó gyásznapjáról és diktatúráról beszéltek. A lapot üzemeltető cég azt ígérte, vasárnap egyeztetnek az újságírókkal, a lap végül nem jelenik meg hétfőn.

Hírdetés

Továbbra sem lesz tűzszünet Aleppóban, mindkét erre vonatkozó javaslatot leszavazták az ENSZ Biztonsági Tanácsában. Oroszország a francia javaslatot vétózta meg, ami alapján azonnal megszüntették volna a légi csapásokat, valamint egész Szíriára kiterjedő tűzszünetet hirdettek volna. Ezt megelőzően az Egyesült Államok felfüggesztette a tárgyalásokat Oroszországgal a szíriai tűzszünetről. Washington szerint Moszkva nem tartja be a fegyvernyugvás feltételeit, az amerikai vezetésnek pedig elfogyott a türelme.

Radikálisan szigorította volna az abortusztörvényt a lengyel kormány , végül a magzatvédő szervezetek által benyújtott javaslat győzött a parlamentben.

A brit kormány a jövő márciusban indítja el hivatalosan a brit EU-tagság megszüntetéséhez vezető folyamatot – mondta a brit miniszterelnök.  Theresa May a BBC televízióban kijelentette: London március végéig aktiválja a lisszaboni szerződés 50. cikkelyét, mely szabályozza a kilépési folyamatot, és aktiválásának bejelentésével veszi kezdetét a szerződésben előirányzott kétévi tárgyalássorozat a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszeréről.

Egyre nagyobb munkaerőhiányról számolnak be a hazai iparágak. Kevés az informatikus , ürül az elektromos szakma és a faipar is,  emellett pedig tízezreknek lenne hely az autóiparban.

Jelentősen romlott a termelékenység. Nincs közvetlen átjárás a köz- és a versenyszféra között, az ötven év feletti elbocsátottaknak pedig alig lesz esélye elhelyezkedni a piacon.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »