A Házasság hetében ellenkampányt indított Társaság a Szabadságjogokért

Kortárs írók közreműködésével ellenkampányt indított a Házasság hetében a Társaság a Szabadságjogokért. Szerintük a rendezvénysorozat diszkriminálja például a melegeket, transzneműeket és az élettársakat.

„Nyolcadik alkalommal rendezik meg a Házasság hetét Magyarországon – a köztársasági elnök felesége védnökségével, az elmúlt években minisztériumi támogatással és a közmédia csatornáin népszerűsítve. Ennek apropóján a mondjigent.tasz.hu oldalunkon 10 napon keresztül neves magyar írók segítségével mutatjuk be, hogy számos olyan magyar állampolgár van, aki nem házasodhat a szerelmével, számos, szeretetben és gazdasági közösségben élő párt nem véd a jog, és számos olyan család van, akit a magyar állam hivatalosan nem tekint családnak. Február 6-tól tartsatok velünk és olvassátok el Dragomán György, Gerlóczy Márton, Karafiáth Orsolya, Kemény Zsófia, Kiss Tibor Noé, Pungor András, Rácz Zsuzsa, Szilasi László, Tompa Andrea és Tóth Krisztina írásait” – áll a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) kampányindítójában.

A szervezők szerint a „házasságot »Isten csodálatos ajándéka és gondoskodásaként« definiáló magyar rendezvény azonban kirekesztő és bántó lehet azok számára, akiket kizárnak a házasság intézményéből, vagy akiket a jog nem tekint családnak. (…) A hatályos magyar szabályozás és gyakorlat hátrányosan különbözteti meg az azonos nemű párokat és azok gyerekeit, a transzneműeket és azok családját, az alternatív együttélési formát választókat és azok gyerekeit, a gondokság alatt állókat, valamint azokat a magyar állampolgárokat, akik harmadik országbeli polgárral szeretnének házasságot kötni.”

Hírdetés

A teljes cikk ITT olvasható.

Forrás: Válasz.hu

The post A Házasság hetében ellenkampányt indított Társaság a Szabadságjogokért appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »