A hazai pálya előnyét kihasználták a németek, vereséget szenvedtek a magyarok

A hazai pálya előnyét kihasználták a németek, vereséget szenvedtek a magyarok

Pokoli hangulat fogadta a játékosokat a Németország-Magyarország középdöntő mérkőzésén, ahol 20 ezer szurkoló drukkolt Kölnben a hazai csapatnak. A magyar csapat felvértezve állt bele a találkozóba. Azonban, hogy ezen a napon az erőpróbát ki nyeri a 60 perc után, abban csak reménykedni tudtunk. Végül kemény, fordulatos, izgalmas mérkőzésen maradt alul a magyar kézilabda-válogatott, 35-28.

Óriási nyomás alatt álltak a csapatok. A németek a hazai elvárások miatt, a magyarok pedig a lehető legjobb Eb szereplés kivívása miatt. Kérdés volt, hogy egy jó német kapus teljesítmény mennyire bizonytalanítja el a magyar átlövőket, illetve, hogy a magyar védelem mennyire tudja felfogni a német támadásokat?

Türelmetlenül vártuk a kezdősípszót, hiszen kíváncsiak voltunk, hogyan áll helyt a magyar csapat ma este.

Az első félidőben a góllövők sorát Bodó kezdte meg, tartotta vele az iramot Lékai. Szép gólokkal haladtunk előre, Bartucz is odatette magát, de a mezőny védekezésben, mintha gyengébb lett volna a magyarok teljesítménye. Közben pedig Ligetvári emberelőnyben egy félpályáról indított lövéssel üreskapuba talált. Micsoda gól! Ancsin átlövései is hoztak három gólt. Az első 15 perc eredménye döntetlen, 10-10.

Hírdetés

Kapuscsere volt a magyaroknál. Palasics jött és védett. De hatalmas iramban folyt a mérkőzés, egy perc szusszanásra sem volt idő. Ezekben a rohamokban kevesebbet hibáztak a németek, a vezetést egy góllal át is vették. De nem tudták leszakítani a magyarokat, két-három perccel a vége előtt ismét egyenlő volt az állás. A végjátékban alul maradtak a magyarok, a németek kemény csatában szerezték meg az utolsó percen belül a vezetést, 18-17.

A második félidő nem kezdődött jól, most először vezettek két góllal a németek, s előnyük nőtt 3-4 találattal is. A továbbiakban nem tudtuk megfékezni a németek támadásait. Sem védekezésben, sem támadásban nem tudtunk ellenállást kifejteni, hullámvölgybe került a magyar csapat, ezt az eredmény is tükrözte, 15 perccel a lefújás előtt, 27-22.

Hát igen, a németek elbizonytalanították az átlövőinket, támadásban nem tudtuk feltartóztatni őket, s bár még 10 perc volt hátra az öt gólos előnyt tartották, ami folyamatosan nőtt.

Sajnálkozhatunk a második félidő miatt, de a fiúk biztosan mindent megtettek, ami tőlük telt, mégha ma ez kevésnek is bizonyult.

Hajrá magyarok!


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »