A hazaáruló Antall miatt rongyol Bogár professzornak néhány jobber Cion Bölcse

Az Antall-kormány egykori tagjai és Antall József „közeli munkatársai” – köztük Martonyi János volt külügyminiszter – tiltakoznak a Szabadság tér ’89 című műsor egyes állításai ellen a Magyar Nemzet mai számában. A NAGYAR NEMZETNEK ugyanolyan kárt okozó, mint az SZDSZ, pántlikás kollaboránsai éppen úgy a háttérhatalom szekerét toljak, mint a liberális ellenzék.

Magyar Menedék - Pogány Biblia

„Alulírottak, az Antall-kormány egykori tagjai és Antall József közeli munkatársai tiltakozunk a Duna Televízió csatornán futó Szabadság tér ’89 című sorozatban a néhai miniszterelnök személyének és politikájának rendszeresen hamis színben történő beállítása ellen” – kezdi levelét a tizenkét jobboldali értelmiségi. A Magyar Nemzetben megjelent írást Bod Péter Ákos volt ipari miniszter, Boross Péter volt belügyminiszter, Entz Géza volt államtitkár, Granasztói György volt nagykövet, Hieronymi Ottó volt gazdasági tanácsadó, Jeszenszky Géza volt külügyminiszter, Kodolányi Gyula volt államtitkár Kónya Imre volt MDF-frakcióvezető, Martinovich Endre volt kabinetfőnök, Martonyi János volt közigazgatási államtitkár, O’sváth György volt gazdasági tanácsadó és Tar Pál volt nagykövet írta alá.

A 12 közéleti személyiség bírálja a 25 évvel ezelőtti eseményeket feldolgozó, Rákay Philip által vezetett „történelmi talk show” több állítását. Az alábbiakban ebből idézünk.

Hírdetés

„Különösen fölháborító volt a november 18-i adás. […] A műsorban megszólaló Tőkéczki László, Bogár László és Fricz Tamás szerint az MDF vezette kormány idején a magyar nemzeti vagyon elherdálása, elkótyavetyélése folyt, amiért a naiv vagy befolyásolható Antall a felelős.”

„Az immár rendszeresen ilyen állításokat hangoztató Bogár László neve alatt szerényen az állt a műsorban, hogy volt országgyűlési képviselő. Ő azonban a 1990-94 között, az Antall- és Boross-kormányok teljesen fennállása alatt a Nemzetközi Gazdasági Kapcsolatok Minisztériumának politikai államtitkára volt. […] A mostani Bogár László szerint a rendszerváltozással a nemzeti jövedelemből annyit veszítettünk, mint a II. világháborúban. […] Fricz Tamás a műsorvezető kérdésére megerősítette, hogy az úgynevezett MDF—SZDSZ paktumot külföldi bankárok nyomására kötötte meg Antall. Ezt maga sem hiheti el. […] Szó esett a műsorban Soros György 1990-es ajánlatáról, miszerint a magyar ipar részvényeiért, a nemzeti vagyon javának átengedéséért egy általa képviselt befektetőcsoport megvenné, kiváltaná a magyar államadósságot. Ezt az ajánlatot azonban éppen Antall József utasította el keményen, ez vezetett Soros és az Antall-kormány viszonyának megromlásához. A gazdasági kérdésekkel, befektetésekkel sosem foglalkozó Tom Lantos képviselőt pedig a műsor összemosta az amerikai üzleti körökkel, azt a sztereotípiát erősítve, hogy az úgymond »nemzetközi zsidó tőke« tette tönkre hazánkat. Az ilyen állítások sora nemcsak rosszhiszeműség és demagógia, de a tudatlanság és hiteltelenség kérdését is felveti a műsorral kapcsolatban.”

„A műsorban a nemzeti érdeknek, az új magyar vállalkozásoknak az erőteljes antalli képviseletéről nem esik szó. És ez a hamis kép csak egy eleme annak a törekvésnek, amely e műsorban, de más médiafórumokon is egy szélsőséges gondolkodású kör részéről Antall József személyének és politikájának hol nyílt, hol sugalmazott lejáratását tűzte ki célul.”

„A fenti rágalmak nem pusztán az aláírókat sértik, hanem a magyar társadalom jelentős részének igazságérzetét is, és aggályokat vetnek fel a nemzeti média egyes részeinek működésével kapcsolatban.”


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »