A havazás miatt megbénult a fél ország

A havazás miatt megbénult a fél ország

Cikkünket folyamatosan frissítjük!

Győr-Moson-Sopron, Tolna, Somogy, Zala és Vas megyében, közel 20 útszakaszon lépett érvénybe korlátozás a havazás miatt kedden, ám elzárt település nincs – írja az MTI az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Közrendvédelmi Főosztályának vezetőjének keddi sajtótájékoztatója alapján.

Lakatos Tibor közölte: a rendkívüli téli időjárás miatt országos irányító törzset hozott létre az ORFK a rendőri tevékenység koordinálására. A törzs folyamatos kapcsolatot tart a többi között az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal és az Országos Meteorológiai Szolgálattal. Országszerte több mint négyezer rendőr teljesít szolgálatot a közterületeken, akik egyebek mellett felkészültek a további forgalomterelések biztosítására.

Az utak egy részén félpályás útlezárás, több szakaszon teljes útzár lépett érvénybe, illetve van, ahol korlátozzák a 7,5 tonnánál nehezebb teherautók forgalmát. A legfontosabb korlátozással érintett útszakasz a Győrt a Bakonyon keresztül Veszprémmel összekötő 82-es főút.

A rendőrség arra kér mindenkit, hogy csak téli umival, teli tankkal, pléddel és élelemmel felszerelkezve közlekedjen, illetve elindulása előtt tájékozódjon az útviszonyokról a rendőrség, illetve a közútkezelő honlapján.

http://mno.hu/

Belepte a hó Zala megyét

Zala megyében két útszakaszt lezártak, több helyen pedig korlátozásokat vezettek be, de nincs elzárt település a megyében – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az MTI-vel. Le kellett zárni a Gelse és Pölöskefő közötti, az Újudvar és Magyarszerdahely közötti összekötő utat, valamint a kehidai 7356-os utat. A 75-ös úton Bak és Rédics között, a 33-as és 68-as kilométer közötti szakaszon nem közlekedhetnek a 7,5 tonnánál nagyobb összsúlyú kamionok. A csúszós, helyenként jégbordás utak, valamint a hóátfúvások miatt a 76-os úton Zalaegerszeg és Vas megye határa közötti szakaszon 10 órától ugyancsak elrendelték a 7,5 tonna össztömeget meghaladó tehergéprművek forgalomkorlátozását. A teherautók a kijelölt parkolókban várhatják meg a korlátozások feloldását. A lezárt utakon túl még több mint harminc útszakasz nehezen járható Zalában.

Balesetek nehezítik a közlekedést

Baleset miatt áll a forgalom az M5-ös autópálya egy szakaszán: Kakucsnál fordult keresztbe egy kamion a főváros felé vezető oldalon, ezért az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

Az Útinform tájékoztatása szerint az M1-es autópályán Budapest felé a 78-as km-nél több autó karambolozott. Egy sáv már járható, de 7-8 kilométeres a torlódás.

Az 1-es főúton Bicske előtt a 29-es km-nél két személyautó rohant össze. Teljes az útzár.

Az 54-es főúton a 89-es km-nél Nemesnádudvar és Sükösd között személygépkocsi kamionnal ütközött. Egy sávon megindult a forgalom. 

A 66-os főúton Kaposvár felé a 2-es km-nél, Pécs irányába pedig a 8-as km-nél egy-egy elakadt kamion foglalja el a külső sávot.

A 82-es főúton a 67-es km-nél Nyúl és Győr között, személyautó kamionnal karambolozott. Egy sáv járható.

…és ez még csak a kezdet

Már nemcsak Barcsnál, hanem Letenyénél és Berzencénél sem léphetnek be a kamionok Horvátországba, ezért a kamionokat a pihenőhelyekre terelik. A személygépkocsi-forgalom továbbra is zavartalan.

A meteorológiai előrejelzések szerint kedden az ország teljes területén havazás várható. A Szombathely-Debrecen vonaltól délre 5-10, Zala, Somogy, Baranya, Bács-Kiskun és Csongrád megye határhoz közeli, déli részein pedig akár 10-20 centiméternyi friss hó is hullhat. Elsősorban a Dunántúlon, főleg a nyugati és déli részeken, valamint a Bakonyban várható 40-60 kilométer/órás széllökés.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »