A határsértőket válogatás nélkül átengedő, sőt, -utaztató görögöknek van képük bennünket vádolni cinizmussal

A görög külügyminisztérium visszautasította a migránsválság kezelésével kapcsolatos magyar bírálatokat, és "durva cinizmussal" vádolta Magyarországot csütörtökön kiadott közleményében.

Konsztantinosz Kutrasz külügyi szóvivő a dokumentum szerint hangsúlyozta, hogy Athén "nem tudja megérteni" a magyar tisztségviselők Görögország elleni kirohanását, és a magyar biztonsági erők "menekültekkel", köztük gyerekekkel szembeni – az ENSZ főtitkára szerint "elfogadhatatlan" – viselkedését.

A magyar kormány korábban annak a véleményének adott hangot, hogy a görög hatóságok nem tesznek meg mindent a határok védelme és az Európába irányuló menekült- és migránsáradat megfékezése érdekében.

Hírdetés

"Az erőszak és a fegyveres járőrök alkalmazása, és a háború ártatlan áldozatainak a balkáni aknamezőkre való visszalökése nem elfogadható viselkedés egy európai uniós tagállam részéről" – olvasható a görög külügy által kiadott közleményben.

Kutrasz rámutatott ugyanakkor, hogy egyik ország sem képes egyedül megbirkózni "a példátlan menekültválsággal", és azt hazudta, Görögország a maga részéről mindent megtesz, ami emberileg lehetséges. A görög külügyi tárca szerint az Európai Uniót elérő menekülthullám okozta krízis megoldásához "emberségre, együttműködésre, szolidaritásra" és az uniós hatóságok munkáinak összehangolására lenne szükség, "nem pedig durva cinizmusra, provokatív nyilatkozatokra, erőszak használatára vagy a hidegháborús falakhoz való visszatérésre".

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »