A haszidok esete a texasi lucernával – újabb szörnyű merénylet készül a zsidóság ellen

A haszidok esete a texasi lucernával – újabb szörnyű merénylet készül a zsidóság ellen

Aligha esik majd nehezére megfogadni szellemi vezére, a néhai Yosef Yitczhak Schneersohn hatodik lubávicsi rebbe Rós Hasanára vonatkozó intelmeit annak a három balfék Crown Heights-i (Brooklyn, New York) haszid férfiúnak, aki éppen az idei zsinagógai újév másodnapján (szeptember 26.) áll a szövetségi bíró elé a texasi El Paso városában.

Az az intelem pedig nem egyebet szorgalmaz – a zsoltárok sűrű ismételgetésén fölül -, minthogy a főünnep éjszakáin a hívek érjék be nagyon kevés alvással, és tartózkodjanak a céltalan fecsegéstől is (ha az előbbiekre nem is, ez utóbbi kívánalomra bizonyára védőügyvédjeik is – az előírt zsoltármormogás sűrűségét is meghaladó gyakorisággal – fogják őket emlékeztetni). A fejenként félmillió dolláros (120 millió forintnyi) óvadékot részben a hamis, „glatt kóserben” is utazó nehézbűnöző Rubashkin klán, részben pedig a Hunter College rabbija, Boruch Jacobson fizette ki, valóban életmentő lehet hát a kevés beszédre való törekvés.

Hírdetés

A napokban a New York-i szövetségi bíróság által kipástul-ciceszestül vád alá helyezett sameszok az első ünnepnap délutánján még ugyan szabadlábon kérhetik majd a halban bővelkedő víz partján elmondott taslih-imájukban, hogy bűneiket a Teremtő vesse a tenger vizébe, a másnap kezdődő szövetségi bírósági eljárás azonban evilági törvények alapján fogja megbánásra bírni őket. Azazhogy a megbánáson – ha nem is a bűnbánaton – már hihetőleg túl vannak: biztosan egyikük sem akarna még egyszer éppen texasi drogbárót alakító FBI-ügynököt megbízni heti ötven fontnyi (majdnem huszonhárom kiló) marihuána szállításával, majd pedig, az első szállítmányt egy szintén effélétől átvenni és kifizetni.

A három kaftános jómadár neve (és kora): Moshe „Mony” Horenshtein (27), Menachem Jacobson (30) és Boruch „Barry” Rapoport (47). (Ez utóbbi – a nyomozati anyag tanúsága szerint – előre kikötötte, hogy nem hajlandó fizikai közelségbe kerülni az általa „lucernaként”, „zöldségként” vagy nemes egyszerűséggel „szarként” emlegetett áruval, mert ha egyszer elkapják őket, sok évig nem lesz Hawaiiban töltött nyaralás… Bizony, alapos előrelátás ez egy olyan családapától, akinek ezernégyszáz dolláros havi lakbéréből a száznyolc dolláros önrészesedés fölötti összeget az adófizetők állták – szociális támogatás formájában. És akinek a kilencvenötezer dolláros áru készpénzzel történt kifizetése után még az a félmillió is csak-csak kerülközött valahonnan.)

Talán még nincs késő a mai napra rendelt, berlini „antiszemitizmus-ellenes” nagygyűlés főszónokainak, Angela Merkel kancellárnak és Ronald Lauder WJC-elnöknek a figyelmét fölhívni a zsidóság elleni ezen újabb merényletre.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »