„A harmadik volt a Kiss” – vallomás az uszodai erőszakról

„A harmadik volt a Kiss” – vallomás az uszodai erőszakról

Takáts Zsuzsanna, a Kiss László-ügyben áldozatként szereplő asszony egy kereskedelmi televíziónak tálalt ki az 55 évvel ezelőtti eseményekről. Szerinte Kiss Lászlóék fel sem fogják cselekményük súlyát. Nem bocsátott meg három megerőszakolójának, hisz azok nem kértek tőle bocsánatot, sem akkor, sem azóta.

A közelmúltig halottnak hitte a közvélemény Takáts Zsuzsannát, aki a Kiss László-botrány kirobbanása után csak hosszú hetekkel jelentkezett az 55 évvel ezelőtti események feltárásával. A 3 diplomás (építészmérnök, munkavédelmi szakmérnök, filozófus-esztéta) nagymama ügyvédje jelenlétében nyilatkozott az RTL Klubnak.

Arról, hogy miért engedte, hogy halottnak higgyék, azt mondta, azt hittel, ettől nyugta lesz neki és a családjának is. Ahogy elterjedt, hogy meghalt, ebben biztos is volt, ám a mocskolódást, ami a Kiss-ügyet övezte, feltépte régi sebeit. Fájt neki például, hogy ő rendszeresen kacérkodott volna az uszodában, hisz akkor egyetlenegyszer járt két barátnőjével a Margitszigeti Sportuszodában, két héttel 18. születésnapját követően, rögtön az érettségi után, Kiss Lászlóékat pedig nem ismerte.

El akarta nyomni magában

Hírdetés

Takáts Zsuzsanna azóta el akarta nyomni magában a történteket, munkamániás lett, sokat dolgozott, nem akart emlékezni ezekre az eseményekre, és az országosan ismertté, sikeressé vált sportvezetőre, Kiss Lászlóra is úgy tekintett, mint egy idegenre, akinek olykor még örült is a sikereinek.

Visszaemlékezve akkori önmagára, egy soványka kislány volt, aki szóba elegyedett „a Lantossal” a medenceparton egy délelőtt. Egy idő után a fiatal sportoló valamilyen ürüggyel becsalta a szomszédos épület szolgálati lakásába, ahová viszont már nem láttak oda a barátnők. „Innen úgysem mész ki, mert jönnek a többiek”, idézte Lantos László szavait Takáts Zsuzsanna, elmondva, ekkor lépett be a lakásba két másik fiú, akiket akkor még nem ismert. Ellenkezni és könyörögni próbált, azt hitte, csak hülyéskednek. Majd ketten befogták a száját, és mindhárman megerőszakolták; első volt Lantos, második Várszegi Lajos, a harmadik Kiss László – sorolta.

Amikor kiszabadult, gyakorlatilag állandóan sírt, és barátnői faggatózására tálalt ki, majd mentek el együtt a XIII. kerületi rendőrségre. A karhatalom el is fogta a sportolókat, akik beismerték tettüket, el is ítélték őket.

Nincs bocsánatkérés, nincs bocsánat

Takáts Zsuzsanna sosem érzett bosszút, úgy gondolja, megerőszakolói kevesebbet kaptak, mint amit megérdemeltek, hiszen ezt a tettet más lányokkal is végrehajtották, „napi szinten ezzel szórakoztak”. Ha nem lettek volna élsportolók, szerinte jóval többet kaptak volna az igazságszolgáltatástól. Amikor a bíróságon találkozott Kissékkel annak idején, szerinte a sportolók fel sem fogták, hogyan kerültek bele ebbe az eljárásba, szerinte Kiss László most is ugyanígy néz az esettel kapcsolatban „azokkal a kék szemeivel”. Nem bocsátott meg Kiss Lászlóéknak, „nincs mit megbocsátani, hisz nem kértek bocsánatot”.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »