A hargitafürdői pálos kolostor épületére is voksolhatunk a Média Építészeti Díj közönségszavazásán

A hargitafürdői pálos kolostor épületére is voksolhatunk a Média Építészeti Díj közönségszavazásán

A hargitafürdői pálos kolostor „Épület” kategóriában bejutott a Média Építészeti Díj közönségszavazásába, azaz a nemzetközi előzsűri döntése alapján az idén nevezett 76 épület közül a legjobb 10 épület közé. A kolostor e mellett a legjobb 5 épület közé is bekerült, így a kategória fődíjáért is versenyezhet.

A díjátadó során az épületeket tervezőik mutatják majd be, ezt pontozza a zsűri. A fődíjat és a közönségszavazást egyszerre is meg lehet nyerni, nem zárja ki egymást a kettő, sőt a gálán az ott jelen lévő közönség még magát a prezentációt is pontozza, így a nyertes prezentáció különdíjat kap.

Bővebben a döntőbe került épületekről az Építészfórum szakportálon olvashatnak. 

A hargitafürdői pálos kolostor épületét mi is támogathatjuk szavazatunkkal az „Épület” kategóriában.

A közönségdíj szavazás menete:

A szavazás két lépcsőből áll. Első lépésben meg kell adni a megnyíló felületen az e-mail címet (kétszer). Egy e-mail címről csak egyszer lehet szavazni. Ezután a „küldés” gombra kattintva a rendszer küld egy linket a megadott címre. Ezen be kell lépni, ezután lehet a szavazatot leadni. Minden kategória minden pályázata képpel és névvel szerepel a szavazási felületen.

Hírdetés

Kötelező minden tervet, épületet pontozni (szavazni); ha az egyik kimaradna, azt a rendszer jelzi. Nem kötelező a pontokat 1–10-ig egyenletesen szétosztani a jelöltek között, és lehet azonos pontokat is adni.

A szavazás során olvasóink figyelmébe ajánljuk az „Épített környezet” kategóriában a Magyar Pálos Renddel partnerségi viszonyban álló ROM Vándor program csákányospusztai helyszínét is.

Szavazni minden kategória esetén EZEN az online felületen lehet.

A díj, mely idén 20 éves, ma Magyarország egyik legjelentősebb építészeti díja.

Forrás és fotó: Magyar Pálos Rend

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »