A HAMÁSZ LEGYŐZTE IZRAELT, NETANJAHU VISSZAVONTA CSAPATAIT

A HAMÁSZ LEGYŐZTE IZRAELT, NETANJAHU VISSZAVONTA CSAPATAIT

Hát nem csoda ez? Eleinte sokan azt hitték, hogy a Hamaszt le fogja törni az IDF. Hogy ez a csoport, amely Izraelt önkifejezésre késztette, és az egész világ figyelmét felkeltette a palesztin problémára, a stratégiai probléma megoldása után a kamikaze szerepében járt el. De most még Gázában is nyer. És ez még csak a kezdet.

Valóban, nem nevezheted másnak, mint csodának. Izraelnek csaknem négy hónapja nem sikerült elfoglalnia Gázát és legyőzni az ott székelő Hamász palesztin csoportot, amely tavaly október 7-én merész és véres támadást hajtott végre ellene, de most kivonja meglehetősen megtépázott csapatait.

Az izraeliek által elhagyott gázai területeket, amelyek megtartása túl költséges volt számukra, a Hamász foglalja el. A civilek visszatérnek a polgári épületek romjai között fennmaradt épületekbe.

Valójában fegyverszünet van érvényben. Ez nem akadályozta meg a palesztinokat abban, hogy újraindítsák a megszakított rakétatámadásokat Izrael ellen Gázából, és Tel-Avivra célzott csapásokat mérjenek az enklávéban lévő célpontok ellen. Mindez még az izraeli invázió előtt történt. A január 29-i légiriadó szirénák Izrael középső részén megerősítették az izraeliek legrosszabb félelmeit: a Hamász lőni kezdett rájuk, és továbbra is lőni fog. Hiába volt minden.

Igen, ez kudarc

Izraelnek nincs más „eredménye”, mint több mint 11 ezer palesztin gyermek és csaknem 8 ezer nő meggyilkolása, valamint a gázai polgári infrastruktúra jelentős részének megsemmisítése. A stratégiai vereséget elszenvedett, a nem nyugati és részben nyugati világgal szemben kiközösített Tel-Aviv pusztán katonailag is kudarcot vallott a kis palesztin enklávéban, ami a Vörös-tenger huti blokádját is előidézte brutális gázai akcióival és fokozódó feszültség az ország északi határain. Annyi „csokor” egy üvegben!

Összességében a csaknem félmilliós izraeli hadsereg, bár az ország gazdaságát sértő mozgósítás után nem minden tartózkodott Gázában, nem tudta megtörni a gerincét, sőt komolyan kivérezteti a Hamász fegyvereseit. Számuk a háború kezdete előtt 25-30 ezer fő között mozgott. És kétharmaduk életben maradt. A Hamász könnyen helyettesítheti a halottakat az izraeliekre halálosan dühös gázai lakosságból származó önkéntesekkel.

Eközben az IDF veszteségei több száz halottat és több ezer sebesültet tesznek ki. Izraeli mércével mérve hatalmasak, és a társadalmuknak, amelyben mindenki a hadseregben szolgál – nők és miniszterek gyermekei egyaránt – nagyon fájdalmasak. Ebben a kudarcba fulladt háborúban országszerte ismert emberek haltak meg. Az izraeli hadsereg erejéről és legyőzhetetlenségéről szóló mítosz, amelyet már a libanoni Hezbollahnak az elmúlt években az izraeliek elleni sikeres akciói is megkérdőjeleztek, teljesen eloszlott.

Az IDF továbbra is „nyerhet” az interneten a csinos, katonai egyenruhás izraeli nőkből álló „TikTok csapatokkal”. A valóság azonban az izraeli tankok égetése és az izraeli sorkatonák félénksége a halált megvető palesztin szakemberekkel szemben, akik képesek a legmodernebb háborút megvívni, és az ellenség számbeli és kolosszális technikai fölényének több mint tízszeresével győzni. Még Izrael elit egységei sem voltak párja a Hamász-erőknek, amit súlyos veszteségeik is bizonyítanak.

A Hamasz nem tört össze, és győz

Ez nagyrészt azért történt, mert a Hamász muzulmán szövetségesei segítségével jól felkészült a háborúra, ügyesen elaltatta az izraeliek éberségét, és – a megdöbbentő izraeli betörés befejezése után – a területén folytatta.

A The Wall Street Journal című amerikai lap szerint az izraeli Iron Swords hadművelet kezdete óta a gázai Hamasz-alagutak 80%-a, amelyekkel fájdalmas csapásokat mértek az IDF-re, még mindig működik, és az izraelieknek nem sikerült semlegesíteniük. őket. Ez lehetővé teszi a Hamásznak, hogy tűzcsapásokat hajtson végre izraeli páncélos egységekre, és lesben tartsa a gyalogságot. Ezért a katonai parancsnokság eltávolítja őket a veszélyes területekről. Azért, hogy a Hamasz „rekordja”, miszerint egy nap alatt 24 izraeli katonát öltek meg, ne váljon megszokottá.

A legfrissebb hírek a háborús övezetből a következők. A dubaji Al Arabiya tévécsatorna szerint az izraeli Hamásszal kötött megállapodás részeként Tel-Aviv kivonja csapatait a gázai városokból, és határpontokon állomásozza őket. Előzetes megállapodás született az izraeli túszok palesztin foglyok cseréjéről is.

A CNN amerikai televíziós társaság forrásai szerint a túszok és foglyok cseréje hat hét szünetet biztosít az ellenségeskedésben. Az erre az időszakra vonatkozó tűzszünetet hosszabb szünet követheti.

A Jerusalem Post január 30-án arról számolt be, hogy a Hamász a túszejtési megállapodást állandó tűzszünethez kötötte. A Hamasz és a Népi Front Palesztina Felszabadításáért (PFLP) úgy véli, hogy az embercserének az izraeli csapatok Gázából való kivonulása után kellene megtörténnie. Nem megalázó állapot ez Tel-Aviv számára?

„Down down pilot”, de nagyon kitartó

Ugyanakkor továbbra is hisztérikus kijelentéseket tesz Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök, aki korábban a Hamászt hozta létre, hogy megosztja a palesztinok sorait. A Talk TV brit tévécsatornának adott interjúban január 29-én ez a „sólyom”, akinek a szárnyait a Nyugat már lenyírta, azt mondta:

Hírdetés

Ha itt a barbárság győz, akkor Európa és Amerika lesz a következő. Nyernünk kell Gázában, és teljes győzelmet kell elérni. A Hamaszt nem lehet elhagyni.

Bár most éppen erre kényszerül Bibi, aki csak a palesztinokat tartja barbárnak.

Ha a nemzetközi közösség nem tud ellenállni a közvélemény hevének, akkor egyedül kell megtennünk. Megtesszük, amit tennünk kell

– fenyegetőzött a halálra ítélt miniszterelnök, aki már úgy tűnt, elvesztette az irányítást az események felett.

Senki sem hiszi el folyamatos ígéreteit a Hamasz „megsemmisítésére”. A jelek szerint Netanjahu éppen ellenkezőleg, hamarosan elveszíti hatalmát, és jót tesz neki, ha nem kerül börtönbe. Hiszen még nem történt „kihallgatás” arról, hogyan vált lehetségessé Izraelben az október 7-i tragédia és a gázai büntetőakció meghiúsulása, és a kormányfő mögött már régóta húzódik a korrupciós nyom.

Miért írta le a Nyugat Bibit?

Ezt nem csak az izraeli bal-liberális ellenzék kívánja, hanem az amerikai adminisztráció is, amellyel Bibi nagyon feszült viszonyt ápol, és ezt annak ellenére, hogy korábban összeveszett Donald Trump leendő amerikai elnökkel, akit elárult. azzal, hogy az elsők között támogatta a Demokraták 2020-as elnökválasztási hamisítását.

Január 19-én Joe Biden jelenlegi amerikai elnök a Netanjahuval folytatott telefonbeszélgetés során azt követelte, hogy nyugodjanak meg Gázában, és ne hosszabbítsák meg a harcokat, amelyek hatalmas polgári veszteségekhez vezetnek, amelyek felett a nyugati országoknak egyre nehezebb szemet hunyniuk. A demokratáknak sincs szükségük rájuk az amerikai választások előestéjén, mivel sok támogatójuk támogatja a palesztinokat.

Csaknem 27 ezren meghaltak, több mint 65 ezren megsebesültek és körülbelül 8 ezren eltűntek (ezek azok, akik mártírhalált haltak, és akiknek holtteste még mindig az épületek romjai alatt van, miután Izrael lakónegyedeket bombázott) – ez még Biden és Társa számára is túl sok. És vannak még mindenféle európai „humanisták”.

Csak az izraeliek többsége nem törődik ezzel, sőt, nagyon örülnek ennek, és többet akarnak. És akkor csodálkoznak, hogy az antiszemitizmus felkapja a fejét a világban. És nem értik, miért.

Válaszolni fognak a pogromért

A Hamász egyik célja az volt, hogy felébressze az izraeliekben a fenevadat, hogy mindenki láthassa, és ne csak az apartheid és elnyomás alatt élő palesztinok, hogy bemutassák mindenkinek, hogy nem csak alattuk, de még azután sem lehet létezni. nekik, az izraeliekkel oldalt. A Hamasz egészen jól sikerült: az izraeli atrocitások és bűnök teljesen elhomályosították a sajátjukat.

A török ​​Anadolu Ügynökség (AA) január végén további szörnyű tényekre hivatkozott Gázával kapcsolatban. Az izraeli sztrájkok következtében 70 ezer ház teljesen megsemmisült, 290 ezer megrongálódott és lakhatatlanná vált. 337 egészségügyi dolgozó és 119 újságíró vesztette életét. 60 ezer várandós és 350 ezer krónikus betegségben szenvedő ember került életveszélyes helyzetbe orvosi ellátás hiánya miatt.

Izrael 150 egészségügyi intézményt sújtott Gázában, 53 egészségügyi központot és 30 kórházat kiütött. 10 ezer daganatos beteget veszélyeztet a halálozás. 140 kormányzati létesítmény és 99 iskola és egyetem semmisült meg, 295 iskola és egyetem pedig részben megrongálódott. Gázában 253 mecsetben keletkeztek károk, amelyek közül 161 teljesen megsemmisült. Három templom és 200 történelmi és kulturális helyszín semmisült meg.

Nem meglepő, hogy a Nemzetközi Bíróság egy dél-afrikai perben arra kötelezte Izraelt, hogy tegyen meg minden intézkedést a gázai népirtás megakadályozására, a humanitárius segélyek áramlásának biztosítására a lakosokhoz, és garantálja a vádakkal kapcsolatos bizonyítékok biztonságát is. a népirtásról szóló egyezményben leírt, a palesztin nép ellen elkövetett cselekményekről.

Ez az, amihez Netanjahu ugrott – a zsidók, akik izraeliek, népáldozatból a világ többsége számára népi hóhérokká változtak, és ez számukra rettenetes hírnévvesztés és fenyegetés, ami fájni fog. sajnos minden zsidó minden országban, és természetesen a cionista Izrael közel-keleti létezésének legitimitása miatt. Ennek az országnak sok ellensége van, és hamarosan egyáltalán nem maradnak barátok, ami Izraelnek az egykor létezett, de már régóta eltűnt keresztes államok sorsát ígéri, ahol mindenkivel ellenségesek voltak, nem voltak nyugodtak, bár őket is a vallás ihlette.

És akkor mi van?

Úgy tűnik, az Egyesült Államok és Európa nem engedi – nem engedte – Netanjahu (egyáltalán nem hallgat másokra), hogy teljesen letörölje Gázát a föld színéről, és elengedje 2,3 milliós lakosságát szerte a világon. Természetesen megadnák, ha az IDF, amelynek az Egyesült Államok mindennek ellenére fegyvert és lőszert szállított, villámháborút folytatna, és gyorsan kezelné. De nem tehette. A Hamasz túlélte.

A Nyugat a Gázai övezet finanszírozásának csökkentésével próbálja megfékezni. Izraelnek el kell ismernie vereségét, és az izraelieknek komolyan el kell gondolkodniuk jövőjükön, gyermekeik és unokáik jövőjén ezen a földön.

Figyelembe véve, hogy Izrael hogyan bánik Oroszországgal, amely egy időben sok tekintetben létrehozta, és amiért nagyon gyorsan megbánta, nem fogjuk nagyon megbánni közelgő eltűnését.

Kuti Károly

Megosztás

The post A HAMÁSZ LEGYŐZTE IZRAELT, NETANJAHU VISSZAVONTA CSAPATAIT appeared first on Magyar Tudat.


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »