A Hamász katonai főparancsnoka ötödször is megmenekült a halálból – Izrael a feleségét és a kislányát gyilkolta meg

A Hamász katonai főparancsnoka ötödször is megmenekült a halálból – Izrael a feleségét és a kislányát gyilkolta meg

Tegnap este óta ismét támadja a Gázai övezetet a teljes izraeli hadigépezet, gyilkolják a szinte teljesen védtelen polgári lakosságot. Az egyiptomi közvetítéssel lebonyolított kairói békéltető, illetve hosszabb távú tűzszünetet és megegyezést előkészítő izraeli-palesztin megbeszélések során a zsidó állam nem kívánt fegyvernyugvást, hanem mindenképpen be akarja végezni a Szilárd sziklafok hadművelet kitűzött célját: a Hamász Iszlám Ellenállási Mozgalom fizikai felszámolását. Ha ugyanis a Gázai övezetben megtörténik a Hamász fölszámolása, Izrael zavartalanul, nyugodtan folytathatja a zsidótelepítést a megszállt Ciszjordániában.

A tegnap este megszakadt, egyiptomi közvetítéssel folyó kairói tárgyalásokon kiderült, hogy Izrael nem hajlandó teljesíteni a palesztinok legalapvetőbb követeléseit: a Gázai övezet elleni több mint hét esztendeje tartó izraeli blokád föloldását, a gázavárosi (Földközi-tengeri) kikötő megépítésének engedélyezését és a mostanra szinte porig bombázott Gázai övezet nemzetközi segítséggel történő újjáépítését. A tárgyalásokon Izrael mindenféle ürüggyel, kifogással s az időhúzás egyértelmű szándékával megtagadta a fenti követelések teljesítésére vonatkozó nyilatkozat megtételét.

Egyértelmű az is, hogy a helyzet eszkalálását Izrael a Hamász Iszlám Ellenállási Mozgalom Izz ed-Dín el-Kasszám elnevezésű katonai szárnya főparancsnoka, Muhámmád ed-Dejf Ábú Hálid elleni célzott likvidálással kívánta fölgyorsítani, tudván azt, hogy az ellene, pontosabban a családtagjai ellen végrehajtandó újabb terrorcselekmény után már semmiképpen nem lehet ismét a tárgyalóasztal mellé ülni. Az izraeli vezetés azt is jól tudta,, hogy Muhámmád ed-Dejf bunkerből irányítja a Hamász katonai műveletit, s ezért nem tartózkodik az otthonában. Ma hajnalban azonban Gázaváros Es-Sejh Radván negyedében az izraeli légierő mégis megtámadta Ed-Dejf otthonát, és meggyilkolta az ott tartózkodó kislányát és feleségét. Amint fentebb írtuk, maga Muhámmád ed-Dejf ezúttal is, ötödször is megmenekült a halálból.

Az izraeli gyilkolászás tegnap este óta ismét teljes gőzzel folyik tovább, a halottak és sebsültek számáról a Gázai övezetből tudósító palesztin hírportálok rendszeresen tudósítanak. Mi csak néhányat említünk. Újabb vérfürdőre került sor ma reggel, ezúttal a „védekezők” az El-Lúh palesztin család Dír el-Báláhban levő otthonát vették célba, amelynek eredményeként hét halálos áldozatot, köztük gyermekeket, és kilenc súlyosan sebesültet szállítottak a város El-Ákszá’ Mártírjai Kórházába.

Hírdetés

Muhámmád ed-Dejfet, a Hamász katonai főparancsnokát a Szilárd sziklafok nevű irtóhadjárat megindítása után a hírhedt magyargyűlölő izraeli miniszter, Jáír Lápid is megfenyegette, mondván, hogy „hozzá is elérkezünk”. (A Jáír Lápid nevű „dreckhauser” prédikált nemrégiben erkölcsöt a magyarságnak a Országház szószékéről – H. J.) Ed-Dejf a mostani hadművelet idején hangüzenetben lelkesítette és biztatta kitartásra a Gázai övezet sokat szenvedett palesztin népét.

Muhámmád ed-Dejf ellen korábban már négyszer hajtott végre Izrael célzott likvidálási kísérletet, azonban mindannyiszor fiaskót vallott. 2001-ben a tévékamerák előtt emberi húscafatként szedték ki a lángoló roncsok közül a gázavárosi utcán a járművét ért izraeli támadás után, de túlélte és fölépült. Rá egy évre, 2002-ben egy izraeli Appachee helikopter indított levegő-föld rakétát az autójára, s ekkor sebesült meg a legsúlyosabban. Végleg nyomorék maradt, felső és alsó végtagjait egyaránt amputálni kellett, ám folytatta a főparancsnoki feladat ellátását. 2003-ban Gázavárosban titkos találkozón vett részt Iszmá’íl Hánije későbbi miniszterelnökkel és az azóta likvidált Áhmád Jászin sejkkel, a Hamász alapítójával, ám a rájuk indított rakéta egy emelettel feljebb ért célba… Izrael 2006 júliusában hajtotta végre a negyedik célzott likvidálási kísérlet Muhámmád ed-Dejf és vele akkor megbeszélést tartó Hamász katonai vezérkar tagjai ellen. Izrael helyi besúgói ismét jelentették a főparancsnok tartózkodási helyét, az izraeli légierő harci gépe megint rakétát indított a megnevezett épületre, aminek következtében meghalt a Hamász katonai vezérkarának tíz tagja, ám Muhámmád ed-Dejf ismét súlyosan megsebesülve, de negyedszer is életben maradt.

Az izraeli vezetés jól tudta, hogy Muhámmád ed-Dejf nem tartózkodik a gázavárosi otthonában, de ma hajnalban mégis megtámadták azt, s meggyilkolták a kislányát és a feleségét.
Érdekes ez ügyben a Kossuth Rádió további hazudozása, az egyértelmű Izrael-barát, tehát elfogult hírszolgáltatása. A Kossuth Rádió ma reggel a nyolc órai hírekben bemondta ugyan, hogy a katonai parancsnok helyett annak kislányát és a feleségét gyilkolta meg az izraeli hadsereg, ám a következő, a hírszerkesztő állásfoglalását is magában foglaló módon: „A szélsőséges szervezet (a Hamász – H. J.) egyik vezetője közölte, hogy izraeli csapás végzett a Hamász katonai szárnyát vezető parancsnok feleségével és lányával.” Magyarán, a budapesti zsidó logika szerint nem a családot, családok tucatjait, gyermekek, asszonyok százait kiirtó Izrael a szélsőséges, hanem a védekező áldozat.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »