A Hajat Tahrir Al-Sham terrorszervezet vezetője túlélte az orosz légicsapást Szíriában

A Hajat Tahrir Al-Sham terrorszervezet vezetője túlélte az orosz légicsapást Szíriában

Abu Al-Fatah Al-Farghli a Hajat Tahrir Al-Sham nevű terror szervezet parancsnoka túlélt egy orosz légitámadást, mely a csoport több tagjával is végzett.

Helyi beszámolók szerint Abu Al-Fatah és csoportjának tagjai a frontvonalat látogatták meg Idlib kormányzóságban amikor az orosz légicsapás érte őket. A légitámadás a csoport több tagjával is végzett és meghalt Abu Al-Fatah testőre Abu Obeida Abdul Baki is.

Hírdetés

Abu Al-Fatah eredeti neve Yahya Taher Farghli és a 2000-es évek elején Egyiptom egyik radikális hitszónoka volt. 2002-ben azonban az egyiptomi hatóságok letartóztatták és azzal vádolták, hogy több robbantásos merényletet tervezett Kairóban.

A 2011-es egyiptomi forradalom után Abu Al-Fatahot kiengedték a börtönből és egy évvel később Szíriába utazott, ahol a Muszlim Testvériségből kivált Ahrar Al-Sham mozgalom egyik vezetője lett. 2016-ban azonban kivált a mozgalomból és 2017 januárjában a Hajat Tahrir Al-Sham mozgalom egyik első vallási vezetője lett . Ezt a mozgalmat az Al-Kaida szíriai szárnya, a Nuszra Front hozta létre.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (South Front)


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »