A Haftár milíciái által ostromlott Tripoli már az utolsókat rúgja – Kadhafit meg régen meggyilkolták…

Támadás ért egy menekültközpontot, ahol ötszáz, zömmel afrikai migráns és menekült volt elszállásolva, a légicsapás 44 ember halálát és további 130 sebesülését okozta. Az ENSZ olyan jelentéseket is kapott, hogy a menekültközpont őrei rálőttek a légicsapások elől menekülni próbáló migránsokra. De szerdán támadás érte Tripoli egyetlen még működő repülőterét is, a Mitiga nevű légikikötőben emiatt teljesen leállt a légi forgalom.

Ismeretlenek hajtottak végre brutális légicsapásokat Líbia fővárosában, amely egyébként is ostrom alatt áll az ország keleti és déli részét ellenőrző Halífa Haftár tábornok nemzeti hadseregnek „becézett” milíciái által.

Hírdetés

Támadás ért egy menekültközpontot, ahol ötszáz, zömmel afrikai migráns és menekült volt elszállásolva, a légicsapás 44 ember halálát és további 130 sebesülését okozta. Az ENSZ olyan jelentéseket is kapott, hogy a menekültközpont őrei rálőttek a légicsapások elől menekülni próbáló migránsokra. De szerdán támadás érte Tripoli egyetlen még működő repülőterét is, a Mitiga nevű légikikötőben emiatt teljesen leállt a légi forgalom. Ami a menekültközpont elleni támadást illeti, az azt tárgyaló ENSZ BT-ben Washington valamiért megakadályozta a britek által beterjesztett, a támadás elítélését, és fegyverszünet szorgalmazását célzó nyilatkozat elfogadását.

mho


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »