A háború negyedik napja: Az ukrán elnöki iroda megerősítette, hogy a küldöttségük készül tárgyalni az orosz féllel – HÍRFOLYAM

A háború negyedik napja: Az ukrán elnöki iroda megerősítette, hogy a küldöttségük készül tárgyalni az orosz féllel – HÍRFOLYAM

Heves harcokról érkeztek jelentések vasárnapra virradóra Ukrajnából, az ukrán kormányerőket több térségben is „minden oldalról” támadták.

Az ukrán elnöki iroda megerősítette, hogy ukrán küldöttség készül tárgyalni az orosz féllel 

Az ukrán elnöki iroda megerősítette vasárnap, hogy az ukrán tárgyalóküldöttség találkozni fog az orosz féllel, a megbeszélést a fehérorosz határnál, Pripjaty folyó térségében tartják.

Az elnöki iroda a Telegram üzenetküldő portálon közölte, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Aljakszandr Lukasenka fehérorosz államfő vasárnapi telefonos megbeszélése során állapodtak meg ebben.

A politikusok megegyeztek abban, hogy az ukrán delegáció előfeltételek nélkül találkozik az orosz küldöttséggel az ukrán-fehérorosz határon, Pripjaty folyó térségében”

– tájékoztatott Zelenszkij hivatala. Hozzátette: Lukasenka vállalta a felelősséget azért, hogy az ukrán delegáció útja, tárgyalásai és visszatérése során a fehérorosz területen állomásozó összes repülőgép, helikopter és rakéta a földön marad.

Az elnöki iroda további részleteket nem közölt, azt sem árulta el, hogy kik az ukrán delegáció tagjai.

Bennett Putyinnak: Izrael kész segíteni a válság megoldását

Naftali Bennett izraeli miniszterelnök telefonon egyeztetett Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, és közölte: Izrael kész segíteni a válság megoldását. 

Az értesülések szerint Bennett a telefonbeszélgetés miatt 40 percre elhagyta a kormányülést. Egy politikai forrás szerint a telefonos egyeztetésen az izraeli kormányfő aggodalmának adott hangot az ukrajnai állapotok, valamint annak lehetősége miatt, hogy a harcok felerősödnek, és súlyos humanitárius helyzethez vezetnek.

Putyin azt mondta, hogy készen áll a tárgyalásokra.

Izrael készen áll mindenben segítséget nyújtani a válság megoldása és a felek közelebb hozása érdekében, tekintettel különleges státuszára, amely lehetővé teszi számára, hogy mindkét fél álláspontját megértse”

– hangsúlyozta Bennett. Az izraeli és az orosz vezető megállapodott a folyamatos kapcsolattartásban Oroszország és Izrael között. Pénteki telefonbeszélgetésükön Volodimir Zelenszkij ukrán elnök arra kérte Bennettet, hogy Izrael közvetítsen Oroszország és Ukrajna között a tűzszüneti tárgyalásokon.

Kétszáztíz ukrán civil esett eddig a háború áldozatául 

Ludmila Deniszova, az Ukrán Legfelső Tanács emberi jogi biztosa szerint eddig 210 ukrán civil esett a harcok áldozatául, további 1100 személy pedig megsebesült.

A biztos asszony szerint „az ellenség példátlan kegyetlenséggel rombolja le a lakóépületeket, kórházakat, óvodákat és iskolákat, Ukrajna fiaitól és lányaitól, beleértve a gyermekeket is elveszi az élethez való jogot”.

Elmondása szerint a meggyilkoltak közt egy gyermek is van, aki a kijevi kórház ágyúzása során halt meg, illetve egy nő is, akit egy rakétatalálatnak esett áldozatul egy harkivi lakóépületben. Az ombudsman szigorú büntetését kért Oroszországra ezekért a bűncselekményekért. „Ukrajna mindent tényt rögzít, és továbbítja azokat a hágai katonai bíróságnak” – tette hozzá.

Minszk: az ukrán küldöttség elindult Gomelbe

Miközben Szlovákia felajánlotta az ukrán és az orosz félnek Pozsony városát a béketárgyalások helyszínéül, fehérorosz források szerint az Ukrán delegáció már elindult Gomelbe  Oroszország képviselőivel tárgyalni. 

Úgy értesültem, hogy (Volodimir)Zelenszkij (ukrán) elnök  felhívta (Aljakszandr) Lukasenka (fehérorosz) elnököt. Lukasenka meggyőzte Zelenszkijt arról, hogy mentse meg Ukrajna állami szuverenitását és ukrán delegáció most útnak indul Gomel felé”

– írta Jurij Voszkreszenszkij, a fehérorosz Demokratikus Erők Kerekasztalának vezetője a Belpresszcentr telegram-csatornáján.

Pozsony szívesen lett volna  a tárgyalások helyszíne

Amint azt Eduard Heger kormányfő bejelentett a vasárnapi kormányülés előtt, felajánlotta az orosz és ukrán félnek Pozsonyt a tárgyalásaik helyszínéül.

Ukrajna nem csak önmagáért harcol, hanem értünk is. A férfiak bátran harcolnak az értékeinkért, a szabadság, a demokrácia értékeiért, a jövőjükről való döntés jogáért”

– mondta Heger, hozzátéve, hogy békét akarnak Ukrajnának, és ezért ajánlotta fel Pozsonyt a béketárgyalások helyszínéül.

A kormányfő azt is elmondta, hogy szombaton (február 26-án) telefonon beszélt Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel, és azért hívta össze a kormányt, hogy az Ukrajnának nyújtott további segítségről döntsön.

 A Kijevhez közeli Irpenben visszaverték az oroszokat

A Kyiv Independent ukrán portál szerint az ukrán erők visszaverték az oroszokat a kijevi körzetbe tartozó Irpin városából

– jelentette be a város polgármestere. Irpinben több napja tartottak a harcok, az illetékesek továbbra is arra kérik a lakosságot, hogy maradjanak otthonukban. Időközben azt is bejelentették, hogy három magánlakóépület is ég a fővárostól nem messze fekvő kisvárosban, Irpinben. A házak egy nemrégiben történt ágyúzást követően gyulladtak ki. Fennáll annak a veszélye, hogy az épületek pincéiben menedéket húzó emberek tartózkodhatnak, írja  a portál. (Kyiv Independent)

Szijjártó: Magyarország szerepet vállal a humanitárius katasztrófa enyhítésében

Magyarország szerepet vállal az Ukrajnában kialakult humanitárius katasztrófa enyhítésében – mondta a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap, a záhonyi magyar-ukrán határátkelőhelyen, Viktor Mikitával, Kárpátalja kormányzójával közösen tartott sajtótájékoztatón.

Szijjártó Péter hangsúlyozta,

Magyarország befogadja a bajba jutottakat és Kárpátaljára is küld segítséget. A tárcavezető kiemelte, Kárpátalja kormányzójának kérésére vasárnap 100 ezer liter üzemanyagot hoztak a térség üzemanyag-ellátási krízisének enyhítésére.

A magyar kormány emellett az Ökumenikus Segélyszervezettel együttműködve élelmiszert, higiéniai és gyermekápolási termékeket juttat a bajba jutottaknak, az első szállítmány 28 tonna élelmiszerrel már meg is érkezett – közölte Szijjártó Péter, hozzátéve: minisztériuma hétfőn reggel újabb 1 millió eurót bocsát a segélyszervezet rendelkezésére a következő segélyszállítmány összeállításához.

Románia lőszert, katonai felszerelést és gyógyszert küld Ukrajnának

A román védelmi minisztérium közlése szerint Románia logisztikai segítségként küld Ukrajnának lőszert, kétezer védősisakot és kétezer golyóálló mellényt, amelyre a február 24-én kezdődött orosz támadás elhárításához van szükség.

A bukaresti védelmi tárca is megerősítette:

Románia mind a 11 katonai kórháza készen áll arra, hogy ellátásban részesítse az ukrán sebesült katonákat.

Vasárnap délben Nicolae Ciuca miniszterelnök jelenlétében megnyitották a bukaresti katonakórház véradó-központját: itt minden nap 8 és 14 óra között jelentkezhetnek azok az önkéntes véradók, akik a sebesültek ellátása érdekében akarnak vért adni.

A kormányszóvivő beszámolt arról is, hogy az orosz-ukrán fegyveres konfliktus kezdete óta szombat éjfélig mintegy 47 ezer ukrán állampolgár érkezett Romániába, és csaknem 23 ezren már elhagyták az országot. Eddig 102 ukrán állampolgár kért menedéket Romániában, őket a – menedékjogért folyamodott migránsoknak elhelyezést biztosító – bevándorlási hivatal befogadó központjaiba irányították, amelyekben jelenleg a férőhelyek csaknem 58 százaléka foglalt.

A kelet-ukrajnai Donyeckben több mint 130 ezren maradtak víz nélkül

A szakadárok által ellenőrzött kelet-ukrajnai Donyeck város egyes kerületeinek vízellátása korlátozott, a település több mint 130 ezer lakosa víz nélkül maradt – számolt be vasárnap közleményében a helyi rendkívüli helyzetek minisztériuma a Telegram-csatornáján.

A tájékoztatás szerint három víztározóban van ugyan elegendő víz, de Donyeck öt területén átmenetileg korlátozták a vízellátást. A tárca hozzátette, hogy a szakembereknek sikerült helyreállítaniuk a vízszolgáltatást az egyik, korábban az ukrán hadsereg ágyúzásában megsérült tározóból. A donyecki szűrőüzemben továbbra sincs áram, feladatát egy másik szűrőüzem végzi.

Orosz tárgyalódelegáció érkezett Fehéroroszországba 

Orosz küldöttség érkezett Fehéroroszországba, hogy tárgyalásokat folytasson az ukrán féllel – jelentette be Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője vasárnap Moszkvában.

Az elért megállapodásnak megfelelően a külügyminisztérium, a védelmi minisztérium és más hivatalok, köztük az elnöki adminisztráció képviselőiből álló orosz delegáció érkezett Fehéroroszországba, hogy tárgyalásokat folytasson az ukránokkal”

– mondta hozzáfűzve, készen állnak arra, hogy Gomelben megkezdjék a tárgyalásokat. Peszkov azt állítja, hogy az ukrán fél választotta ki Gomelt a tárgyalások helyszínéül. Az orosz küldöttséget Vlagyimir Megyinszkij orosz elnöki tanácsadó vezeti. Hozzátette, hogy Oroszország ezúttal a tárgyalások idejére nem fogja felfüggeszteni a hadműveletet Ukrajnában, ahogy ezt korában tette.

Hírdetés

Az orosz küldöttséget vezető Megyinszkij vasárnap a minszki orosz nagykövetségen közölte a sajtóval, hogy az orosz fél kezeskedett az ukrán tárgyalódelegáció biztoságáról, amelynek útvonalát szerinte a felek részletesen egyeztették.

Bejelentette, hogy Oroszország közép-európai szerint 13 óráig várja Ukrajnától a megerősítést, hogy a tárgyalások mellett döntött és akkor az orosz delegáció elindul Gomelbe.

Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője bejelentette, hogy önként letette a fegyvert és megadta magát szombaton Harkivban az ukrán fegyveres erők 302. rakétavédelmi ezrede. Konasenkov szerint az őrizetbe vett 471 ukrán katonát a vonatkozó dokumentálás elvégzése után haza fogják engedni. A szóvivő azt állította, hogy az ukrán katonák máshol is „tömegesen” tagadják meg a harcot.

A tábornok szerint a támadó hadművelet kezdete óta a „helyi hadseregcsoportok” a luhanszki „népköztársaságban” 52, a donyeckiben pedig 12 kilométert nyomultak előre. Konasenkov bejelentette, hogy az elmúlt 24 órában az orosz fegyveres erők teljesen blokád alá vették Herszon és Bergyjanszk városát, Henyicevszk városát és a Herszon melletti Csornobajivka repülőteret is ellenőrzésük alá vonták.

Az ukrán elnök kész tárgyalni Moszkvával, de nem Fehéroroszországban

Az ukrán elnök elutasította vasárnap azt az orosz javaslatot, hogy a fehéroroszországi Gomelben tárgyaljanak, és kifejtette, hogy bármely más, Fehéroroszországon kívüli város megfelel a megbeszélések helyszínéül.

Varsó, Pozsony, Budapest, Isztambul, Baku. Mindegyiket javasoltuk. Bármely más város megfelelne nekünk, amíg nem lőnek ránk rakétákat a területükről”

– mondta Volodimir Zelenszkij egy online videófelvételen. Az ukrán államfő a fehéroroszokhoz szólva megjegyezte, hogy „ha nem történtek volna támadó akciók az Önök területéről, akkor Minszkben is beszélhettünk volna”.

Oroszország már pénteken közölte, hogy tárgyalni akar az ukránokkal, de csak Fehéroroszországban, noha az észak-ukrajnai invázió és a Kijev elleni offenzíva onnan indult. 

Vasárnap a Kreml megismételte javaslatát. Az orosz elnöki szóvivő korábban bejelentette

a külügyminisztérium, a védelmi minisztérium és más szolgálatok, köztük az elnöki adminisztráció képviselőiből álló küldöttség megérkezett Fehéroroszországba, hogy tárgyaljon az ukránokkal”

– idézték az orosz állami ügynökségek Dmitrij Peszkovot.

A szóvivő később reagált Zelenszkijnek a gomeli tárgyalásokat elutasító kijelentésére. A RIA Novosztyi orosz hírügynökség szerint Peszkov közölte, hogy éppen Ukrajna választotta a fehéroroszországi Gomelt az Oroszországgal folytatandó tárgyalások helyszínéül. Hozzátette, hogy ezúttal

nem függesztik fel „a Donyeck-medence védelmét szolgáló orosz különleges művelet” tevékenységét a kijevi képviselőkkel való esetleges találkozó előtt.

Az orosz elnöki szóvivő szerint ez a válasz arra, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök nem volt hajlandó Fehéroroszországban tárgyalni.

Kijevben nyugodtabban telt az éjszaka

A kijevi városvezetés arról adott hírt, hogy a vasárnapra virradó éjszaka nyugodtabban telt a fővárosban az előző kettőnél.

Mikola Povoroznik, a kijevi polgármester, Vitalij Klicsko első helyettese egy tévéműsorban arról számolt be, hogy az éjszaka folyamán Kijevben volt néhány összetűzés a fővárosba beszivárgott orosz szabotőrcsoportokkal, de kora reggelre a városban nyugalom volt, az ukrán erők ellenőrzésük alatt tartják a helyzetet.

Kijevben a hadsereg mellett a helyi területvédelmi alakulat és önkéntes zászlóaljak is biztosítják a város védelmét

– tette hozzá. Megjegyezte, hogy több orosz szabotőrcsoport még az Ukrajna elleni orosz invázió csütörtöki kezdete előtt beszivárgott a fővárosba, és most az ukrán erők védelmi vonalát megkerülve próbálnak a Kijevet védő csapatok hátába kerülni.

Az éjszakai és a reggeli viszonylagos nyugalom után mindazonáltal Kijev belvárosában ismért hallatszottak robbanások dörejei, a légvédelmi szirénák viszont nem szólaltak meg. Ebből arra lehet következtetni, hogy vélhetően még mindig tartanak az összecsapások az ukrán védelmi erők és a fővárosba beszivárgott orosz szabotőrcsoportok között.  

A tisztségviselő reményét fejezte ki, hogy hétfő reggelig sikerül megtisztítani a fővárost a betolakodóktól, így feloldhatják a kijárási tilalmat, és a kijeviek elmehetnek az üzletekbe élelmiszereket vásárolni maguknak.

Povoroznik megerősítette, hogy Kijev elővárosaiban az éjjel is folytatódtak a heves harcok.

Az elmúlt három napban több mint 62 ezren léptek be a magyar-ukrán határon Magyarországra 

Több mint 62 ezren léptek be csütörtöktől szombat éjfélig a magyar-ukrán határon Magyarországra – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap a rendőrségi honlapon.

Az összesítés szerint jóval többen érkeznek Magyarországra, mint ahányan Ukrajna felé tartanak,

a két ország közös határszakaszán csütörtökön 19 978-an, pénteken 19 618-an, szombaton pedig 23 140-en érkeztek az országba.

A kilépők számában is emelkedést tapasztaltak, csütörtökön 5452-en, pénteken 5744-en, szombaton 7810-en távoztak valamelyik határátkelőhelyen át Ukrajnába.

A megyei rendőr-főkapitányság azt is közölte, hogy a rendőrök nem fordítanak vissza a határon senkit, aki Magyarországon keres menedéket, minden segítséget megadnak a háború viszontagságai elől menekülőknek.

Az orosz csapatok behatoltak Harkivba, körbezártak két dél-ukrajnai települést

Az orosz csapatok behatoltak Harkivba, Ukrajna második legnagyobb népességű városába vasárnap reggel – közölték helybeli források. 

Anton Herascsenko, az ukrán belügyminiszter tanácsadója a Telegram közösségi oldalon azt írta, hogy orosz csapatszállító járműveket láttak a város utcáin megjelenni.   

A Herascsenko és az ukrán különleges tájékoztatási szolgálat által közzétett felvételeken az volt látható, hogy több könnyű katonai jármű halad Harkiv egyik utcáján.

A RIA Novosztyi hírügynökség ezzel egy időben az orosz védelmi minisztériumra hivatkozva arról számolt be, hogy az elmúlt napokban az orosz hadsereg blokád alá vette dél-ukrajnai Herszon és Berdjanszk városát. Igor Konasenkov szóvivője azt is mondta, hogy ellenőrzésük alá került a (Krímtől északnyugatra fekvő) Genicseszk repülőtere is.

Oleh Szinyehubob, a megye kormányzója a Telegram üzenetküldő portálon azt mondta, könnyű harcjárműveken hatoltak be a városba, és a megszállók, már a város központjáig juttotak. Kérte a lakosságot, hogy ne menjenek ki az utcákra, maradjanak az óvóhelyeken.

Ausztrália is segít a fegyverszállításban

Scott Morrison ausztrál miniszterelnök kijelentette, hogy Ausztrália együttműködik a NATO-tagországokkal az Ukrajnának való fegyverszállításban.

Ausztrália egészségügyi ellátást biztosított Ukrajnának, és gazdasági szankciókat is bevezetett Oroszországgal szemben.

Ausztrália felgyorsította az Ausztráliába belépni kívánó ukránok vízumkezelési folyamatát, és a közeljövőben több humanitárius segélyt is nyújtani fog, amit „elsődlegesnek” nevezett. (CNN)

Gorbacsov Alapítvány: Azonnal meg kell kezdeni a béketárgyalásokat 

Az echo.msk.ru orosz portálon közzétett nyilatkozat az ellenségeskedés mihamarabbi leállítására és a béketárgyalások azonnali megkezdésére szólít fel.

Az emberi életeknél nincs és nem is lehet értékesebb a világon. Csak a kölcsönös tiszteleten és az érdekek figyelembevételén alapuló tárgyalások és párbeszéd az egyetlen lehetséges út a legélesebb ellentmondások és problémák megoldására. Támogatunk minden olyan erőfeszítést, amely a tárgyalási folyamat újraindítására irányul – áll a Gorbacsov Alapítvány nyilatkozatában.

Háláját fejezte ki az ukrán miniszterelnök az Oroszország ellen elrendelt pénzügyi szankciókért

Ukrajna hálás az Egyesült Államok és szövetségesei által Oroszország ellen elrendelt újabb pénzügyi szankciókért – írta vasárnapra virradóra Denisz Smihal ukrán miniszterelnök a Twitter-oldalán.

„Köszönet barátainknak (…), hogy elkötelezettek egyes orosz bankok kizárása mellett a SWIFT-rendszerből” – közölte Smihal. Egyben megköszönte „az orosz központi bank tartalékjainak megbénítását”.

Több nyugati ország és az Európai Unió kötelezettséget vállalt arra, hogy egyes orosz bankokat kizárnak a SWIFT nemzetközi bankközi kommunikációs és tranzakciós hálózatból – jelentette be szombat éjjel az intézkedés egyik kezdeményezőjeként a brit kormány. A kommüniké öt pontból álló cselekvési programot is tartalmaz, és az első pont rögzíti a kötelezettségvállalást egyes – egyelőre meg nem nevezett – orosz bankok leválasztására a SWIFT-ről.

Találat ért egy nukleárishulladék-tárolót

Legfrissebb sajtóértesülések szerint találat ért egy nukleárishulladék-tárolót az ukrán fővárosban, Kijevben. A Kanal 24 televízió szerint a Radon Union nevű vállalat lerakatát több orosz gránát találta el. Az első mérések alapján „a védelmi övezeten kívüli civil lakosság nincs veszélyben”. A történteket hírügynökségek ugyanakkor nem tudták független forrásból ellenőrizni. Az 1960-ban alapított Radon Union vállalat fő profilja a különböző eredetű nukleáris hulladékok kezelése.

Meghalt tíz görög állampolgár, többen megsebesültek Mariupolnál

Meghalt tíz görög állampolgár, és hatan megsebesültek az Azovi-tengerparti Mariupol város mellett fekvő Szartana és Bugasz falvak orosz bombázásában – közölte a görög külügyminisztérium.

Az ügyben bekérették az orosz nagykövetet is és szóban tiltakoztak nála a történtek miatt. „Tíz ártatlan görög gyökerű civil vesztette életét ma orosz légicsapások következtében Mariupol határában. Állítsák le a bombázást azonnal!” – követelte Twitter-üzenetében Kiriákosz Micotákisz görög külügyminiszter. Görög kivándorlók ezrei élnek Mariupol városában.

Níkosz Déndiasz görög külügyminiszter ezért orosz hivatali partnerével, Szergej Lavrovval tartott korábbi megbeszélésén hangsúlyozta az ukrajnai görög kivándorló közösség védelmének szükségességét.

Notisz Mitarakisz görög bevándorlási miniszter kijelentette, hogy Görögország az Európai Unióval egyeztetve kész ukrajnai menekülteket befogadni. „Szükség esetén készek vagyunk befogadni bizonyos számú embert. A költségeket az Európai Unió fedezi, de jelen pillanatban a humanitárius vetület élvez elsőbbséget” – húzta alá a tárcavezető.

Az Ukrajnában dúló harcokban megsebesült két dán újságíró is – jelentette a dán Ekstra Bladet című lap. Az újság szerint két munkatársa sebesülései nem életveszélyesek. A tájékoztatás szerint Stefan Weichert újságíró és Emil Filtenborg fotóriporter a kelet-ukrajnai országrészben lévő Harkivtól száz kilométerre nyugatra található Ohtirka településnél zajló harcok során kapott lőtt sebet. Egyelőre nem tudni, ki vette tűz alá őket.

Szombat este a délkelet-ukrajnai Luhanszk megye szakadárok uralta térségében felrobbant egy üzemanyagraktár. Kétszáz tonna dízelolaj kapott lángra. A Rovenki nevű településen történt robbanás oka egyelőre ismeretlen. A szeparatisták szerint vannak áldozatok. Az egyik helyi hírcsatorna Telegram-oldalán felvételt tettek közzé az éjszakát megvilágító, lángoló raktárról.

Az ukrán hadsereg közleménye szerint az orosz támadás a kormányerők „eltökélt ellenállásába” ütközött. A helyszíni beszámolók szerint a kelet-ukrajnai Harkivnál visszaverték a támadókat. A városban a harcok következtében felrobbant egy gázvezeték vasárnapra virradóra. Az UNIAN helyi hírügynökség jelentése szerint orosz csapatok robbantották fel a vezetéket, bár ezt nem lehetett független forrásból ellenőrizni.

Kijev egyik elővárosában rakétatalálat ért egy olajfinomítót, amely ennek következtében lángra kapott.

A Kyiv Independent című hírportál a Kijevtől délnyugatra fekvő Vaszilkiv polgármesterére hivatkozva arról számolt be, hogy a települést és a helyi repülőteret ballisztikus rakétákkal lőtték.

 Az ellenség mindent meg akar semmisíteni a környéken” – mondta Natalia Balasinovics polgármester. Az interneten megjelent felvételeken az éjszakai eget megvilágító hatalmas lángnyelveket lehetett látni. A déli Herszon megyében heves harcok árán az orosz csapatoknak sikerült előretörniük.

Szintén nehéz összecsapásokról érkeztek jelentések Kijev külterületeiről és Luhanszk megyéből. 

 Szombat este a délkelet-ukrajnai Luhanszk megye szakadárok uralta térségében felrobbant egy üzemanyagraktár. Kétszáz tonna dízelolaj lobbant lángra. A Rovenki nevű településen történt robbanás oka egyelőre ismeretlen. A szeparatisták szerint vannak áldozatok. Az egyik helyi hírcsatorna Telegram-oldalán felvételt tettek közzé az éjszakát megvilágító, lángoló raktárról.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »