A háború 66. napja: Az oroszok nem akarnak atomháborút, de célpontnak tekintik az Ukrajnába küldött külföldi fegyverszállítmányokat

A háború 66. napja: Az oroszok nem akarnak atomháborút, de célpontnak tekintik az Ukrajnába küldött külföldi fegyverszállítmányokat

Nincs nagyobb elmozdulás az orosz-ukrán fronton, láthatáron sincs még a béke. Szombaton is figyeljük a háború legfontosabb fejleményeit.

Napokon belül érkezik a szállásadásért járó pénz

Már nem kell sokat várniuk azoknak, akik ukrajnai menekülteket szállásolnak el. A belügyminisztérium április végével utalja a pénzt az önkormányzatoknak.

 

Pénteken több mint 13 ezren érkeztek Magyarországra Ukrajnából

Hírdetés

Az ukrán-magyar határszakaszon 6131-en léptek be, a román-magyar határszakaszon belépők közül 7575-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek.

A beléptetettek közül a rendőrség 754 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében – tudatták.

Kitértek arra is: az ukrajnai háború elől pénteken 620 ember, köztük 255 gyermek érkezett Budapestre vonattal. (Forrás: MTI)

Színt vallott a külügyminiszter

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter pénteken az közölte, Oroszország nem tekinti magát háborúban állónak a NATO-val Ukrajna miatt, mert egy ilyen fejlemény növelné az atomháború kockázatát, ez pedig megengedhetetlen.  Ismételten kijelentette azt is, hogy minden Ukrajnába küldött külföldi fegyverszállítmány „legitim célpont” Oroszország számára.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »