A Habony-bulvár szerint cigányokat vertek Sneider Tamás fiai – egy klasszikust idézve: na és?

Vádemelési javaslattal zárult az a rendőrségi nyomozás, amelyben Sneider Tamás jobbikos alelnök két fia is érintett. A gyanú szerint S. Márk és S. Erik heves megyei cigány családokkal erőszakoskodott, ezért akár 8 évet is kaphatnak – kontrázza a Ripost cikkét a Zsorigó. Alább a folytatás.

Hónapokig tartó rendőrségi nyomozás fejeződött be a napokban Sneider Tamás jobbikos politikus fiaival szemben, az ügy vádemelési szakaszba került – írja a Ripost. Eszerint a büntetőeljárás azért indult meg, mert a Jobbik alelnökének két fia, S. Márk és S. Erik heves megyei falvak cigány családjaival szemben léptek fel erőszakosan: megverték őket. (Érdekes, amikor fordítva történik, valahogy nem számít a származás – Kuruc.info szerk.) A rendőrség álláspontja az, hogy mindketten megalapozottan gyanúsíthatók közösség tagja ellen elkövetett csoportos erőszakkal.


Sneider Tamás, az Országgyűlés és a Jobbik alelnöke

A rasszista indíttatású tettlegesség felső büntetési tétele akár 8 év is lehet.

Hírdetés

A Ripost cikke a részletekről is beszámol, ezek szerint a korábban maga is "hírhedt verekedőként" ismert Sneider fiai tagok a Betyárseregben, ez a csapat támadta meg a roma (sic!) családokat. A lap úgy tudja, hogy a vezető jobbikos politikus próbált közbelépni az ügyben, és valamilyen módon befolyásolni igyekezett a büntetőeljárást. Az ügyben illetékes Heves megyei rendőrkapitányság éppen ezért, elfogultság miatt átadta az ügyet a Nógrád megyei rendőrségnek. Itt aztán lefolytatták a nyomozást, és néhány napja vádemelési javaslattal éltek az egri ügyészségen. A Sneider-fiúk érdemi védekezést nem terjesztettek elő.

A Jobbik alelnöke a 90-es évek elején maga is elkövetett hasonló, rasszista bűncselekményt. Sneider 1992-ben garázdaság miatt felfüggesztett börtönt kapott, mert megvert egy cigány embert. Az akkori ítélet szerint a férfit társaival együtt üldözte, leütötte, majd a földre került férfit többen is ütötték – zárul a kormányhű médium Habony-bulvárra hivatkozó cikke.

Sneider: aljas hazugságcunamival támadnak a kormány eltartott lapjai

A mai napon a Ripost, a Lokál, a 888 és az Origó nevű kormányközeli "médiumok" személyemmel és családtagjaimmal kapcsolatban számos valótlan tényállítást megfogalmazó, a rágalmazás büntetőjogi tényállásának minősített esetét kimerítő cikket tettek közzé, ezúttal sem válogatva az eszközökben – írja reagáló közleményében Sneider Tamás, az Országgyűlés és a Jobbik alelnöke.

Ahogy a múltban tettem – folytatja -, úgy ebben a konkrét ügyben is haladéktalanul megteszem a szükséges jogi lépéseket, a csúsztatások, a hazugságok és a rágalmak írói, megjelentetői és terjesztői ellen, akik majd a bíróságon felelnek tettükért.

Az Országgyűlés jobbikos alelnöke szerint gyermekei ellen nincs folyamatban büntetőeljárás, ahogy közéleti munkája során sosem próbált meg semmiféle hatósági eljárást akadályozni.

"A hét elején az Országgyűlésben Orbán Viktor miniszterelnököt interpelláltam, aki bár a személyes válaszadás elől megfutamodott, szemlátomást mégis zokon vette a Mészáros Lőrinc páratlan meggazdagodását érintő kérdésem. Ez az oka a rágalomhadjáratnak. Az ilyen aljas és hazug módszerek csak tovább erősítenek azon meggyőződésemben, hogy Magyarországot meg kell menteni a kontrollt vesztett miniszterelnöktől és földesuraitól" – zárul Sneider Tamás közleménye.

(Kuruc.info)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »