A győzelemért utaztak Törökországba (Női kosárlabda, Európa-kupa)

A győzelemért utaztak Törökországba (Női kosárlabda, Európa-kupa)

A győzelemért utazott Törökországba a Sepsi-SIC csapata, amely ma 15 órától az Orman Genclik vendégeként lép pályára a női kosárlabda Európa-kupa-rájátszás első körének visszavágóján. Az ankarai diadal még meglehet a zöld-fehéreknek, a továbbjutás már komolyabb és nehezebb feladat, hiszen lányaink egy hete 28 pontos különbséggel kaptak ki a Sepsi Arénában.

Egymás elleni negyedik mérkőzésére készül ma 15 órától a házigazda Orman Genclik és a vendég Sepsi-SIC, a zöld-fehéreknek azonban van, amiért visszavágniuk, hiszen az eddigi mindhárom találkozó török sikerrel zárult. A két csapat a 2018–2019-es Európa-kupa csoportkörében már csatázott egymással, a zöld-fehérek akkor előbb 76–68, majd 69–50 arányban veszítettek. Egy hete sem kedvezett a szerencse a mieinknek, akik egy megnyert, egy döntetlenre hozott és két elvesztett negyeddel 80–52-re kikaptak a török gárdától. Az együttesek győzelemmel melegítettek a délutáni összecsapásra, miután mindkettő megnyerte hétvégi bajnokiját: ötszörös bajnokcsapatunk 100–48-ra diadalmaskodott a Tărgoviște fölött a női kosárlabda Nemzeti Liga 11. fordulójának presztízsmeccsén, az Orman viszont csak szoros mérkőzésen, 65–61-re tudott győzni a Galatasaray-jal szembeni rangadón, és pontegyenlőséggel a tabella második helyét foglalja el isztambuli ellenfele mögött.

Hírdetés

A Sepsi-SIC csapatkapitánya, Jovana Pašić úgy véli, hogy múlt szerdán csapata egy picit nagyobb pontkülönbséggel kapott ki az Orman Gencliktől, hiszen nincs ekkora különbség a két együttes között. „Azzal a célkitűzéssel utaztunk Törökországba, hogy megnyerjük a párharc visszavágóját, de tudom, hogy nehéz lesz. Jókora a hátrányunk, de azt megígérhetem, hogy harcolni, küzdeni fogunk, és ha nem is tudunk 29 ponttal győzni, akkor legalább a mérkőzést szeretnénk sikerrel zárni” – nyilatkozta a zöld-fehérek montenegrói kosarasa.

„Nincs nyomás rajtunk, mivel sajnálatos módon nagyarányú vereséget szenvedtünk az első mérkőzésen. Számunkra nem marad más hátra, mint az, hogy jobban teljesítsünk, mint legutóbb, és a végén meglátjuk, hogy ez mire lesz elég. A legfontosabb, hogy a tőlünk telhető legjobb teljesítményt nyújtsuk. Lehet, hogy ők a jobb csapat, jobb formában vannak, de mi is többre vagyunk képesek, mint amit ellenük mutattunk. Ha ez lesz az utolsó nemzetközi meccsünk a szezonban, szeretnénk emelt fővel búcsúzni” – fogalmazott a meccs előtt Zoran Mikes vezetőedző. (tibodi)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »