A Győri Egyházmegyei Karitász munkatársa is átvehette az Érték Vagy! díjat

A Győri Egyházmegyei Karitász munkatársa is átvehette az Érték Vagy! díjat

A Győri Egyházmegyei Karitász munkatársa, Pólócz Imréné Marianna Érték Vagy! díjat vehetett át október 10-én a Belügyminisztérium Gondoskodáspolitikáért Felelős Államtitkársága által megrendezett Érték Vagy! nemzetközi konferencián a Mindennapi Hősök kategóriában.

Fülöp Attila államtitkár összesen hét díjat adott át szervezeteknek és magánszemélyeknek. Az államtitkárság azokat a munkáltatókat és civil szervezeteket ismeri el a kitüntetéssel, amelyek nagyban hozzájárulnak a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásához.

A Győri Egyházmegyei Karitász célul tűzte ki, minden más tevékenysége mellett, a megváltozott munkaképességű, fogyatékkal élő embertársak társadalmi integrációját. Ennek leghatékonyabb eszközének a foglalkoztatás megvalósulását tekintik, amely a közösségi léten túlmenően a szociális biztonsághoz is hozzájárul. 2016 óta adnak munkát megváltozott munkaképességű embereknek a Győr-Gyárvárosban működő telephelyen. Miben mások ők? Talán abban, hogy napi szinten gyakorolják egymás felé a krisztusi szeretetet, a másik javát keresve segítik, szolgálják egymást.

Pólócz Imréné Mariannát az Érték vagy! díj átvételére a Győri Egyházmegyei Karitászközpont vezetője, Lőrincz Attila is elkísérte. A központ vezetői vallják, hogy akkor segítenek igazán, ha ezt egyrészt személyesen, másrészt tartósan, hosszabb távra tekintve tehetik, nem csupán egyszeri adományozással, hanem folyamatos fizikai-mentális gondozással, közösségépítéssel, valamint a társadalmi integráció erősítésével. A Karitász jelmondatával élve: „embertől emberig” ér a segítség, terjed a szeretet.

Hírdetés

A Magyar Katolikus Rádió Magvetés című műsorának volt vendége Lőrincz Attila, a Győri Egyházmegyei Karitász vezetője és az Érték vagy! díj kitüntetettje, Pólócz Imréné Marianna október 14-én 17.04 perckor. A műsor ITT hallgatható meg.

Fotó: Kormány.hu

Forrás: Győri Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »