A gyógyszeripar valós története

A gyógyszeripar valós története

Az egész John D. Rockefellerrel (1839-1937) kezdődött, aki olajmágnásként és Amerika első milliárdosaként vonult be a történelembe.

A 20. század fordulóján az USA összes olajfinomítójának 90%-át ellenőrzése alatt tartotta (Standard Oil), mely később feloszlott, és a továbbiakban Chevron, Exxon Mobil, stb. néven futott.

Ugyanebben az időben, 1900 körül, a tudósok felfedezték, a „petrolkémiai anyagokat” azaz rájöttek, hogy különféle vegyi anyagokat képesek előállítani olajból.

Például az első műanyagot – bakelit néven – olajból állították elő 1907-ben.

Szintén ebben az időszakban azonosítottak számos vitamint és fedezték fel, hogy az olajból végtelen számú gyógyszerészeti termék is előállítható.

Fantasztikus lehetőség volt ez Rockefeller számára, aki azonnal átlátta, hogy az olajipar révén a vegyipar és az orvosi ipar is egyszerre kerülhet az irányítása alá.

A petrolkémiai termékekben az volt a legjobb, hogy minden egyes terméket szabadalmaztatni, ugyanakkor magas nyereséggel értékesíteni lehetett.

De volt egy probléma.

Amerikában akkoriban nagyon népszerűek voltak a természetes gyógymódok.

Az orvosok és a gyógyítók az USA-ban – felhasználva az európai és az indián őslakosoktól tanult ismereteket – holisztikus orvoslást gyakoroltak.

Ezért ki kellett találni a módját annak, hogyan szabaduljanak meg ettől a kellemetlen és egyben veszélyes versenytárstól.

Első körben a Carnegie Alapítványtól elküldtek egy Abraham Flexner nevű embert, hogy körbe utazza az országot és számoljon be az egészségügyi oktatási intézmények és kórházak helyzetéről.

Ez vezetett aztán a Flexner-jelentéshez, amely persze arról beszélt, hogy meg kell újítani és központosítani kell az egészségügyi intézményeket.

Ehhez pénz kellett, nagyon sok pénz…

És mi volt, vajon a tőke beáramlásának feltétele?

Hírdetés

A több ezer éves, tradicionális, jól működő gyógyító módszerek oktatásának elfelejtése, a homeopátia és a természetes gyógymódok kigúnyolása és démonizálása…Hogy segítse az átmenetet, és megváltoztassa az orvosok és tudósok véleményét, Rockefeller több mint 100 millió dollárt (akkoriban ez elképzelhetetlenül nagy összeg volt) adományozott főiskoláknak, kórházaknak, és azokat az orvosokat, akik ellenálltak a „modern” eszméknek, egyszerűen bebörtönözték vagy ellehetetlenítették.

Az orvosi főiskolákat nagyon rövid időn belül uniformizálták. A diákok mind ugyanazt tanulták, az orvostudomány pedig a szabadalmaztatott gyógyszerek használatáról szólt.

A tudósok hatalmas támogatásokat kaptak azért, hogy tanulmányozzák, hogyan gyógyítják a növények a betegségeket, azonosítsák a növényi hatóanyagokat, hogy a későbbiekben azok szintetikus úton előállíthatók legyenek.

Innentől a betegnek szánt tabletta (kőolaj alapú kemikália) a modern orvoslás mantrája lett.

És több, mint 100 évvel a történtek után most is ugyanitt tartunk…A gyógyítás arra, az 1900-as évek elején teljesen szétvert és átreformált, majd kizárólag üzleti alapokra helyezett egészségügyi oktatási rendszerre épül, ami nem gyógyít, hanem betegen tart embereket.

Ebben az olaj- és bankrendszerben érdekelt, elit családok által birtokolt és szigorúan profitalapú egészségügyben dogmákkal tömik az orvosok fejét a képzésük alatt, a gyógyszeripar ügynökeivé képezik őket.

A többségük ezt nem tudja, mert nem ismeri a saját szakmájának a történelmi hátterét sem, és a hagyományos évezredes gyógyítást sem, ahogy az emberi szervezet valódi lényegét sem.

Ezt nem tanítják meg nekik.

Amit tanítanak, az az, hogy hogyan csináljanak egyik betegségből egy másikat, amit kemikáliákon alapuló és csak a tüneteket kezelő gyógyszerek felírásával kezelhetnek.

Nem ismerik a valódi gyógyítás titkait.

Nem ismerik a betegségek valódi okait.

Hisznek a kívülről érkező betegségekben, pedig a betegségek zömének alapja a mérgezés ( étel, ital, levegő)

Ezzel senki sem foglalkozik.

A megoldás szerintük: szedjél tablettákat mindenre.

A világ legkorruptabb cégei a gyógyszeriparban vannak. A fillérekből előállított és csak tüneteket kezelő, de a valódi problémákra megoldást nem nyújtó kemikáliákból elképesztő pénzt zsebelnek be, amiből bőven jut vissza is.

A gyógyszeripar tartja kezében a politikát is, a hatalma nagyobb, mint bármelyen politikusé, uralkodóé.

Bretka Zita

Megosztás

The post A gyógyszeripar valós története appeared first on Magyar Tudat.


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »