A gyalázatos kormány után beszéljünk egy kicsit a QUITE undorító Guardian c. lapról

Van ez a — méltán mondhatjuk — baloldali-liberális világlap, a The Guardian, amely folyamatosan aktualizált cikkben húzza el az országunk nótáját (kicsit összetévesztve azt a kormányunkkal, de hát nem először esik ez meg velünk), és dicséri az egekbe az osztrákokat meg egy picit a németeket is, tulajdonképpen bárkit, csak ne kezdődjön a neve H-val. Napok óta követem a címlapos írást, apró-cseprő tartalmi változásokon kívül a cikk lényege nem változik: Magyarország (úgy az egész) ciki.

Hírdetés

Nem fogok fordítani, érdemes elolvasni az egészet (sajnos angolul van), de szemezgetek: a korábbi verziójából kiderült például, hogy valóban valamennyi migráns kb. kutatóorvosnak és csillagásznak készül, hiszen bárkit megszólaltattak, hasonlónak készült (mai analógia: minden szír kisgyerekben ott lakik egy Steve Jobs), aranyosak és jó részük háborús traumán esett át, átáztak, éhesek, fáznak, és minden vágyuk csak az, hogy európai életet élhessenek. Ausztria és Németország civilizált, befogadó — szemben a jobbos kormány uralta zord Magyarországgal. A töviről-hegyire kikérdezett aktuális szereplő, Omár szerint pl. a magyarországi helyzet egyenesen horribilis volt. Mohamed arra az álláspontra helyezkedett, hogy Magyarországot azonnal ki kéne vágni az EU-ból. Ausztriában a kimerült kisgyerekeket viszont víz és gyümölcs várta, amint megtették azt a néhány utolsó lépést a magyar buszoktól nyugat felé. Korábban volt utalás a magyarok összefogására és segítségnyújtására is, de ez mára eltűnt. Magyarország egy gonosz hely. Egy árva szó sem az osztrák és a német kormányok követhetetlen, zagyva állásfoglalásairól.

Magyarország keményít a határőrizetén is, szomorkodik a Guardian. (Nem írnak a Calais-ből feléjük kívánkozó ezrekkel szembeni határőrizetről, de hát nem is dolguk, ugye. De dolguk lenne utalni rá az egyensúly végett.) A magyar kormány ragaszkodik a dublini eljáráshoz is (aminek kötelessége érvényt szerezni), teszi hozzá a lap. (Ami engem illet, havonta többször lépek be az Egyesült Királyságba. Őfelsége Kormánya még egyszer sem eresztett be anélkül, hogy a beléptetésre vonatkozó fennálló törvényeknek érvényt szerzett volna.) A Guardian cikke inkonklúzív, zavaros, és bántóan részrehajló. Minőségi, független újságírás helyett gyenge, hatásvadász cikk egy pártos lapban. Nem csak bennünk van a hiba.


Forrás:hafr.blog.hu
Tovább a cikkre »