A Google-térkép buktatta le a szicíliai maffiózót (Video)

A Google-térkép buktatta le a szicíliai maffiózót (Video)

Őrizetbe vették Gioacchino Gammino olasz maffiafőnököt, aki csaknem húsz évig volt szökésben. A férfit Spanyolországban fogták el, miután a Google Maps kamerája rögzítette, amint egy zöldségbolt előtt beszélget egy férfival. A spanyol nyomozók az állán található heg alapján azonosították be a bűnözőt.

Gioacchino Gammino 2002-ben szökött meg a börtönből egy filmforgatást kihasználva. Olaszország egyik legkeresettebb gengszterét Spanyolországban tartóztatták le, miután a nyomozók kiszúrták egy Google Maps-felvételen – írta a The Guardian-re hivatkozva a Hirado.

A 61 éves férfit elítélték gyilkosságért, szökése után nagy erőkkel keresték az olasz hatóságok, majd 2014-ben európai elfogatóparancsot adtak ki ellene.

Gammino a szicíliai Agrigento egyik klánjához tartozott, ami az 1990-es években vált Szicília fő maffiahálózatának, a Cosa Nostrának a riválisává.

Hírdetés

Decemberben a Madridtól északnyugatra található Galapagar városkában bukkantak rá a férfira, méghozzá a Google Maps felvétele alapján.

A felvételen jól látható, amint két férfi beszélget egy sarki zöldségbolt előtt, amiről azt feltételezik a hatóságok, hogy Gammino tulajdonában volt.

A hatóságok közlése szerint Gammino az utóbbi húsz évben Manuel álnéven élt Spanyolországban, ahol séfként dolgozott, megházasodott,

később pedig egy zöldség-gyümölcsboltot nyitott.

Az olasz maffiaellenes nyomozóiroda igazgatóhelyettese, Nicola Altiero elmondta, hogy hagyományos nyomozási eszközök segítségével már régebb óta megfigyelték a férfit, a a Google Maps fotója pedig megerősítette a feltételezéseket. Gamminót jelenleg őrizetben tartják Spanyolországban, de a tervek szerint legkésőbb februárban kiadják Olaszországnak.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »