A Google már a szlovák választási kampányba is belszól

A Google már a szlovák választási kampányba is belszól

A Facebook mellett újabban már a Google is blokkolja vagy teljesen letörli azokat a videótartalmakat, amelyeket gyűlöletkeltőeknek vél.

Az elmúlt hetekben a Smer-SD több mint 30 kampány-anyagát találta ilyennek és blokkolta a világhálón. Két további felvételt a YouTube- videómegosztó csatornáról tiltott ki.

Hírdetés

Ezek – állítólag – megsértik az objektív tájékoztatás elvét és áthágják azokat a szabályokat, amelyek a politikai reklámokra vonatkoznak. Ezek közé tartozik a gyűlöletkeltés, valamint a hamis információk közlésének a tilalma.

Az egyik ilyen videóban Andrej Kiska exállamfőt támadják, mert állítólag több ezer migránst készül befogadnia a választások után. Egy, a politikus hangjára emlékeztető hang beszél arról, hogy Szlovákia modern és gazdag ország, amelynek erkölcsi kötelessége menekülteket befogadni. A videó a Google szerint lejárató célú és nevetségessé akarja tenni az Emberekért párt vezetőjét.

Hasonlóan félrevezető tartalmú videókat más szlovákiai pártok is közzétettek a világhálón, ezek azonban továbbra is megtekinthetők.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »