A gonosz KISZ-titkárok

Puzsér kitiltaná a volt KISZ-titkárokat a közéletből.

Ugyanis ez „részvétel a bolsevik uralomban”.

Ezzel több baj is van. Mondjuk a 3 legfontosabb.

egy – Az állítás azt feltételezi, hogy egyrészt van a rossz állam, ez a kommunizmus, másrészt a jó állam, minden más. Korábban sajnos én magam is ebben hittem, de már rég nem így látom. Nem látok semmilyen éles választóvonalat a kommunista államiság és más rendszerek között.

kettő – Még ha el is fogadjuk, hogy a kommunista államiság feltétlen rossz, akkor is felmerül: mi a bűnös részvétel és mi a nem részvétel? Mi az a szint, amit még szabad megtenni egy bűnös rendszerben, amivel még nem leszünk cinkosok?

Hírdetés

Pl. a KISZ-tagság még jó, de a titkárság már rossz? Vagy a KISZ-tagság még jó, de az MSZMP-tagság már rossz?

három – Persze nem lehet nem észrevenni a cikkban a ballib törleszkedést. Gyurcsány főiskolai KISZ-titkár, megyei KISZ-vezető, KISZ KB-titkár összemosása Orbán gimnáziumi KISZ-titkárral. Kb. mint azt állítani, Heinrich Himmler azonos az auschwitzi irodai dolgozóval, mindketten a náci rend bűnösei.

A téma számomra rendkívül kellemes, én még KISZ-tag se voltam, nemhogy titkár. Szóval személyesen nem érint. Viszont nem látom, mi büszkeség forrása, hogy nem voltam KISZ-tag. Szerintem teljesen lényegtelen kérdés.

Aki egy adott rendszerben él, az mindenképpen „kolaboráns”, máshogy nem is lehet. Szerintem nem az adott rendszerrel szemben való magatartás a mérce, hanem az általános erkölcsi elvekhez való ragaszkodás.


Forrás:bircahang.org
Tovább a cikkre »