A globálliberálisok a vén Európa torkára teszik a nagykést – vagy elmenekülünk, vagy felvesszük a harcot

„Az Európai Parlament által szerdán elfogadott jelentés visszatér az európai baloldal elmúlt években folytatott, bevándorlást ösztönző politikájához. Az elképesztő kijelentéseket, csúsztatásokat tartalmazó dokumentumot megszavazó baloldali és liberális képviselők többek közt kiterjesztenék a menekültek fogalmát, szélesebb mozgásszabadságot biztosítanának a bevándorlóknak, előmozdítanák a legális migrációt, és ami a legfontosabb, megkönnyítenék a családegyesítéseket és az áttelepítéseket. Mi több, az utóbbit egy állandó programként képzelnék el, ami gyakorlatilag egyenlő a kvótával.

Magyar Menedék - Soros

A dokumentum azt a képtelen állítást is megfogalmazza, hogy az EU eddig túlságosan is a bevándorlók beáramlásának csökkentésére vagy megállítására összpontosított.

Az EP balliberális többsége által szerdán megszavazott jelentés felszólítja az Uniót és a tagállamokat a biztonságos és jogszerű migrációs lehetőségek kialakítására, többek között hatékonyabb családegyesítési mechanizmusok és áttelepítési programok révén.

Az elfogadott dokumentum az áttelepítési mechanizmus kiegészítését is sürgeti, hogy minél könnyebbé váljon a bevándorlás.

Az elfogadott jelentés szerint el kell törölni a migrációt szabálysértésként kezelő, büntető jellegű jogi kereteket, ezzel párhuzamosan pedig a biztonságos és jogszerű migrációs lehetőségek sürgős, konkrét és kézzelfogható kialakítására van szükség. A jelentés szerint haladéktalanul meg kell szüntetni a migránsok őrizetbe vételét is.

Hírdetés

Az elfogadott dokumentum szerint az Unió eddig túlságosan a beáramlás csökkentésére vagy megállítására összpontosított, és leszögezi, hogy a jobb és biztonságosabb élet reményében az otthona elhagyására kényszerülő összes embernek védelmet kellene adni.”

A jelentés alapján ezért a menekültek fogalmát ki kell terjeszteni azokra, akik a szegénység és az éghajlatváltozás miatt hagyják el a szülőföldjüket. Az Európai Parlament által elfogadott szöveg hangsúlyozza, hogy a segélyeket politikai, gazdasági vagy biztonsági megfontolásoktól mentesen kell nyújtani.

A jelentés szerint a migránsoknak és a menekülteknek mindemellett segítséget kell nyújtani, hogy olyan helyre költözhessenek, ahol vannak munkalehetőségek és segítséget kell adni a tanuláshoz és elhelyezkedéshez is.

A jelentés megállapítja, hogy a nemzetközi migráció hozzájárulhat a társadalmi-gazdasági fejlődéshez.

A populizmus ellensúlyozása érdekében pedig olyan pozitív narratívák kidolgozását sürgeti, amelyek a migrációt a befogadó országok számára lehetőségként jelenítik meg.

Az Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottság által megfogalmazott kiegészítés szerint az embercsempészettel és az emberkereskedelemmel szembeni fellépés legjobb módja a törvényes és biztonságos utak létrehozása a migránsok és a menekültek számára, ezért javasolják a legális bevándorlási útvonalak létrehozását és megerősítését, illetve a családegyesítési politika kiterjesztését is.”


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »