A globalista ópium ellen való orvosság

A globalista ópium ellen való orvosság

Erős Európa csak erős nemzeteken alapulhat, fontos a nemzeti szálak megszilárdítása – jelentette ki a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) képviselője Budapesten hétfőn.

Szájer József A globalista utópizmus áfiuma és az ellene való orvosság címmel tartott előadást, amelyben elmondta: célja, hogy párhuzamot vonjon a magyarság 17. századi török birodalmi fenyegetettsége és a 21. századi helyzet között. Zrínyi Miklós kora sokban hasonlít a mostanira, ezért aktualizálta a költő egy művének alcímét – jelezte.

Hírdetés

Zrínyi Miklós felismerte, hogy a helytelen, tunya hozzáállás a haza ügyeihez még nagyobb baj, mint az ellenség hódítása – emelte ki a politikus, hozzátéve: az áfium az elme összezavarását célzó ópium. Az ész, a tartás elveszítése rosszabb, mint a szolgaság – vélekedett.
   
Felidézte Zrínyi Miklóstól az antidotum kifejezést is, amely a méreg ellenanyagát jelenti.
   
Az EP-képviselő szerint történelmi trendforduló zajlik a világban: a nemzetállami eszmét fenyegető tévképzetek tudatosan kiépített, hatalmas anyagi és szellemi erővel megtámogatott rendszere terjedt el.
   
A fő ideológiai választóvonal már nem a jobb- és a baloldal között húzódik, ez a megközelítés egyre pontatlanabb. Az új hatalmi struktúra sokkal világosabban ábrázolható egyfajta újnak is mondható globalizmus és az eddigi világrend alapját jelentő nemzetállami rendszer szembenállásaként.
   
A versengő világmagyarázatok tekintetében a 2015-ben csúcsra jutott „európai népvándorlás”, a tömeges vonulás Európa kellős közepén hozta meg a nagy, már letagadhatatlan fordulatot – jelentette ki Szájer József. Akkor mindenki meglátta, a bőrén érezhette a hatalmas átalakulást – vélekedett, megjegyezve: az addig csupán virtuális veszélyek váratlanul testet öltöttek.
   
Az EP-képviselő azt mondta, hogy a korlátok nélküli nyitottságot hirdető globalista világrend központi szimbóluma került a célkeresztbe. Súlyos találatot kapott, alkalmatlanná vált a politikai használatra.
   
Az emberek szemlélete alapvetően megváltozott, addig áfiumokkal homályosított szemükről leesett a „hályog”, sőt a bátrabbak még a „szájkosarat” is levették – fogalmazott.
   
A nemzeti ellenállások letörésére irányuló globalista igyekezet hamar eljuthat oda, hogy rájön: csak úgy tud sikeres lenni, ha nekimegy a jelenleg tipikusan a népre alapuló rendszernek – hangoztatta az EP-képviselő. Azt mondta, hogy minden erővel meg kell védeni a demokráciát, egyebek mellett a nemzetközi szervezetek túlterjeszkedésével és a korlátok nélküli bírói uralommal szemben.
   
Szájer József kitért arra, hogy Magyarországon már hagyományosan baloldali választók is tömegesen a bevándorlást megállító kormányzó jobboldalra szavaznak.
   
A magyarok gyakran válnak a globalista utópizmus céltáblájává, ez a rendszer állandóan Orbán Viktor miniszterelnökön „gyakorlatozik”, hallatlan nyomást fejt ki Magyarország ellehetetlenítése érdekében. Ezzel el akarják venni mások kedvét, hogy a magyarokat kövessék, és törekvésük nem teljesen sikertelen – jegyezte meg.
    A globalisták szerint kirekesztő, hogy a kormány különbséget tesz állampolgárok és nem állampolgárok között. Nem értik, hogy a magyarok mit szeretnek annyira a hazájukon, amikor az egész bolygó iránti lelkesedés „kisebb erőfeszítésekkel és vidámabb lebegésekkel jár” – fűzte hozzá.
   
A politikus hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a magyarok szerencsére nem állnak rosszul, mert sokan mások is vallják a nemzeti összetartozás fontosságát Európa-szerte.
   
A magyaroknak mindig meg kellett harcolniuk a szabadságukért – emelte ki az EP-képviselő.
   
Megjegyezte, hogy az utópisták sosem a létezőből indulnak ki, mindig fontosabb nekik a vágykép.
   
Nem szabad azt gondolni, hogy látszólag idealisztikus naivitásuk – amely mögött az éles szem hamar felfedezi a világhatalmi ambíciójú cinizmust is – egy kijavítható hiba, ez ugyanis lényegi tulajdonságuk – hangoztatta.
   
Az áfium elleni orvosság nem más, mint a nemzeti erők együttműködésének a megszilárdítása. Erős Európa csak erős nemzeteken alapulhat. Az igazi antidotum a családi, közösségi összetartozás megerősítése, amellyel megmenthető a keresztény, nyugati civilizáció és a sok szenvedés árán kiharcolt béke – jelentette ki Szájer József.
   
Azt mondta, hogy Európa ne avatkozzon bele túlzottan a nemzetek ügyeibe. „Sargentini-riportoknak” nincsen helyük – hangoztatta.
   
Az EP-választás sok mindent átformálhat, a nagy kérdés, hogy létre lehet-e hozni a „józan kiegyezést” a nemzeti kormányzatok és a brüsszeli központ között. A következő néhány évben eldől, hogy helyrehozhatatlanul birodalmi irányba mozdul-e el a kontinens – vélekedett a politikus.
   
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »