A Gepárd Alakulat ellentámadást indít Észak-Hamában

A Gepárd Alakulat ellentámadást indít Észak-Hamában

Amikor a Dzsaish Al-Fatah terrorista szövetség elfoglalta a sratégiai helyzetű Morek romvárost a hónap elején kétségek merültek fel a Szíriai Arab Fegyveres Erők Főparancsnokságán belül: “Hogyan veszíthettük el a várost ilyen hamar?”

Figyelembe véva a település fontosságát és a tényt, hogy 9 hónapba került a Szíriai Arab Hadsereg és a Nemzetvédelmi Erők (NDF) Mardeh városi egységének, hogy visszafoglalják a Dzsabhat Al-Nuszra (Al-Kaida) terrorszervezet fegyvereseitől, ez a kérdés feltevés jogosnak bizonyult és magyarázatra szorult.

Végül is számtalan tényező játszott közre Morek elvesztésében Hama tartomány északi területén, ezek közé számítandó az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) terrorszervezet nagy erejű támadása a Khanasszer- Ithrija főútvonal ellen ami létfontosságú a Fegyveres Erők számára Aleppo elérésében; azonban az okokon felül a város elveszett és szükséges a visszavétele.

Természetesen ezt könnyebb kijelenteni, mint végrehajtani, azoban a Szíriai Fegyveres Erőknek vissza kell foglalnia Moreket és az Al-Szkajlabijahtól északra lévő falvakat; ez az ahol fontos szerep vár a Szíriai Arab Hadsereg Gepárd Alakulatára (a Tigris Alakulatok alegysége).

Hírdetés

Azt követően, hogy sikeresen befejezték a Kwejersz katonai Repülőtér felmentésére indított hadműveletet a Gepárd Alakulat és a parancsnoka Shadi Iszamil ezredes megérkeztek Észak-Hamaba, alig 12 órával a Kwejersz körüli ostromzár felszámolása után.

Jelenleg a Gepárd Alakulat és szövetségesei, a Nemzetvédelmi Erők és a Hezbollah a Dzsaish Al-Fatah terrorista koalíció fegyveresei elleni válaszcsapásra készülődnek Hama és Idleb tartományok határvidékének számos pontján, miközben az Orosz Légierő vette át a hadművelet légi támogatását a tartományok felett.

Az offenzíva az elkövetkező hetekben várható; azonban egy katonai forrás megerősítette, hogy akár már ezen a héten is sorra kerülhet. Több tényezettől is függ, mint például az időjárási feltételek és a vahabita megszállók hadmozdulatai.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »