A gendersemleges Barbie után jön a transznemű, néger baba

A gendersemleges Barbie után jön a transznemű, néger baba

A Mattel játékcég bejelentette legújabb Barbie babájának piacra dobását, amit egy néger „transznemű nőről” mintázott.

„Büszkék vagyunk rá, hogy minden életkorban kiemeljük a befogadás és az elfogadás fontosságát, és elismerjük Laverne jelentős hatását a kultúrára a Tribute Collection Barbie segítségével” – mondta Lisa McKnight, a Mattel ügyvezető alelnöke és a Mattel Barbie és babák részlegének globális vezetője.

A néger „transznemű nő”, akiről mintázták a babát, Laverne Cox színész, azt mondta:

„Az izgat a legjobban abban, hogy kikerül a világba, hogy a transz fiatalok láthatják, megvehetik és játszhatnak vele, és tudják, hogy van egy olyan transz Barbie, amit először a Mattel készített.”

Hírdetés

Még jó, hogy szó sincs fiatalokat befolyásoló LMBTQ-tevékenységről, ez csak az elfogadás művészete.

Arról is panaszkodott, hogy milyen szörnyű, hogy a gyermekek nemét átalakító műtéteket megtiltották Alabamában, Arkansasban és több más amerikai államban.

Cox a gyerekkorával sem volt megelégedve:

„Könyörögtem anyámnak egy Barbie-babáért, és ő nemet mondott, mert születésemkor férfivá lettem rendelve. És amikor a 30-as éveimben voltam, terápián voltam, és elmondtam a terapeutámnak, hogy megtagadták a lehetőséget, hogy Barbie babákkal játsszak. A terapeutám azt mondta, soha nem késő boldog gyermekkorban élni, és amit tenned kell, az az, hogy veszel magadnak egy Barbie babát.”


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »