A Gazsó-féle MTI elrejtve hozta nyilvánosságra Putyin tegnapi részvétnyilványítását 18:53-kor

A Gazsó-féle MTI elrejtve hozta nyilvánosságra Putyin tegnapi részvétnyilványítását 18:53-kor

Az MTI ilyen rejtetten közölte  Putyin orosz elnök részvétnyilvánítását másfél nappal később annak kiadása után:

Veronai baleset – Részvétét fejezte ki Kirill orosz pátriárka

 

 Moszkva, 2017. január 22., vasárnap (MTI) – Részvétét nyilvánította Kirill, Moszkva és egész Oroszország pátriárkája Orbán Viktor miniszterelnöknek és a magyar népnek az olaszországi Veronában történt, halálos áldozatokat követelő veronai buszbaleset miatt.

Hírdetés

Az orosz ortodox egyház honlapján megjelent üzenetében a pátriárka közölte, hogy mély megrendüléssel értesült a balesetről.
“Amikor valódi emberi gyásszal kerülünk kapcsolatba, olyan gyásszal amely szenvedést okoz lelkünknek, megsebezve azt, mindig az Úrnál törekszünk megtalálni lelki nyugalmunkat, hozzá fordulunk forró könyörgésünkkel. Ezekben a napokban szívem és fohászom Önnel és az Önök népével van, amely nehezen éli meg a megesett tragédiát” – írta az egyházfő.
“Az emberszerető Isten begyógyítja majd az áldozatok sebeit, vigaszt nyújt a gyászolóknak és az ő kimondhatatlan irgalmában részesíti mindazokat, akiket megérintett ez a szörnyű szerencsétlenség” – tette hozzá.
Vlagyimir Putyin orosz elnök szombaton táviratban fejezte ki részvétét Áder János köztársasági elnöknek és Orbán Viktor kormányfőnek. Az orosz államfő különösen tragikusnak nevezte, hogy a baleset áldozatai fiatal gyermekek.
Putyin őszinte együttérzéséről és támogatásáról biztosította a halálos áldozatok családját, egyben gyors felépülést kívánt a baleset sérültjeinek.
Vlagyimir Pucskov, az orosz katasztrófavédelmi tárca vezetője vasárnap Pintér Sándor belügyminiszternek, Veronika Szkvorcova orosz egészségügyi miniszter, az orosz-magyar kormányközi gazdasági együttműködési bizottság társelnöke pedig Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek fejezte ki együttérzését. Szkvorcova felajánlotta, hogy a magyar egészségügyi szakemberek szükség esetén igénybe vehetik orosz kollégáik segítségét.

kpd kvs

MTI 2017. január 22., vasárnap 18:53

MTI 2017. január 22., vasárnap 18:53

Megosztás:


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »