A Gattyán-rejtély: mit akar a milliárdos a politikában?

A Gattyán-rejtély: mit akar a milliárdos a politikában?

Világ proletár milliárdosai, egyesüljetek!

 

Gattyán György, az ország második leggazdagabb embere úgy döntött, jövőre pártjával indul a parlamenti választásokon – s erre nem lehet azonnal legyinteni, mondván: egy dúsgazdag ember hóbortjáról van szó.

Ellenkezőleg, Gattyán és pártja (melynek már neve is van: Megoldás Mozgalom) indulását első körben komolyan kell venni.

Csak egyetlen példát hadd mondjak: Ross Perot multimilliárdos anno úgy döntött, hogy indul az 1992-es elnökválasztáson az Egyesült Államokban. Ross Perot az általa gründolt, elektronikus adatforgalommal foglalkozó cégével gazdagodott meg, melyet később, 1984-ben eladott a General Motorsnak. Innentől kezdve nem volt szüksége arra, hogy a két nagy párt mögé álljon be, függetlenként indult.

S mit ért el? Nem győzött, de megszerezte a szavazatok csaknem húsz százalékát! Ezzel pedig azt „érte el”, hogy a hivatalban lévő idősebb Bush elnök veszített Bill Clintonnal szemben, mert Perot-ra elsősorban a kiábrándult republikánus szavazók voksoltak át a bizonytalanokon kívül, vagyis, tulajdonképpen „nevető harmadikként” futott be a célba a demokrata Clinton.

Gattyán indulása is járhat tehát következményekkel, mert létezhet egy olyan, főleg fiatalokból és középkorúakból álló, fővárosi és nagyvárosi választói réteg, amelynek a milliárdos digitalizációval kapcsolatos programja vonzónak, modernnek és jövőbe mutatónak látszhat.

Ezért kellett feltenni a kérdést: cui prodest? Kinek az érdeke az ő indulása? S egyáltalán, mit akar ő valójában? Azaz, egyszerűen: mi van a háttérben?

Nos, Vona Gábor, a Jobbikot tönkretevő, ma már újdondász politikai elemző, „kolléga” még tavaly nekiveselkedett a közösségi oldalán a kérdésnek – mint ahogy sokan mások is –, s öt variációt is felvetett ezzel kapcsolatban.

Hírdetés

Nos, Gattyán nem hagyta sokáig bizonytalanságban sem Vonát, sem azokat, akik nem tudták eldönteni, hogy mit is akar valójában a milliárdos a politikában.

Világosan jelezte, hogy a baloldalhoz szívesen csatlakozik, ha akarják, de ennek feltételei vannak: bizonyos programpontjainak meg kell valósulnia.

 

Ezzel „bizonyította” azt a baloldali vádat, hogy ő „a Fidesz embere”…

És igazi nagy cápaként határidőt is adott az ellenzéknek: január 17-ig kell válaszolniuk a „felkérőre.”

Nem piskóta Gattyán, rögtön diktálni akarja a tempót – hiszen ehhez szokott hozzá, no meg ahhoz, hogy neki senki nem parancsol, ő viszont annál inkább másoknak.

Ami engem viszont ismét kiábrándít, az nem más, mint hogy ha valaki Magyarországon bejelentkezik a politikába, mint „függetlenobjektívsemleges” szereplő, akkor máris tudhatjuk előre, hogy az itthon jól ismert egyensúlyozási bizonytalanságok miatt rövid időn belül minden kétséget kizáróan balra fog eldőlni…

Gattyán is beállt a sorba. Világ proletár milliárdosai, egyesüljetek!

Borítókép: Gattyán György (Forrás: Facebook/GattyanGyuri)

Fricz Tamás – www.magyarnemzet.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »