A gárdafantom levelet küldött a gyöngyöspatai cigányoknak

A gárdafantom levelet küldött a gyöngyöspatai cigányoknak

"A mai napon több gyöngyöspatai roma is feljelentést tett a rendőrségen névtelenül érkezett fenyegetések miatt. Ezt a jövőben is meg fogjuk tenni" – ezt írta még csütörtök este Facebook-oldalán a Gyöngyöspatai Roma Nemzetiségi Önkormányzat.

Az Index azt írja, Csemer Géza, a nemzetiségi önkormányzat elnöke szerint itt az eredménye az elmúlt hetek kormányzati sajtótájékoztatóinak és Orbán nyilatkozatainak, amelyek szerinte szabad utat adtak a "nem roma társadalomnak" a támadásokra – idézi a fajtestvéri lapot a 24.hu.

Hírdetés

Két fenyegető levél után tettek feljelentést Csemerék a rendőrségen, ahol azt az ígéretet kapták, hogy garantálják a biztonságunkat.

Azt mondták, bármi történik, rögtön ott lesznek – magyarázta Csemer a portálnak. Ettől függetlenül van félelem a "romákban", nem jó a közhangulat Gyöngyöspatán – tette hozzá.

Farkas Lilla, a cigány diákokat képviselő Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány vezetője ezentúl azt állította: "ahogy általában a megélhetési rasszisták, úgy ez a feladó se fizette meg a tetteinek az árát, még bélyeget se tett a levélre, a címzettnek kellett fizetnie a postásnak".


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »