A Gárda után a Szebb Jövőért Egyesületet is feloszlattatta az antimagyar hatalom

A Gárda után a Szebb Jövőért Egyesületet is feloszlattatta az antimagyar hatalom

Jogerős döntésével a Szebb Jövőért Egyesület feloszlatásáról határozott a Szegedi Ítélőtábla szerdán.

A bíróság ezzel megváltoztatta a Gyulai Törvényszék korábbi ítéletét. Szeghő Katalin tanácsvezető bíró „indoklása” szerint a jogszabályok alapján „az egyesülési és gyülekezési jog gyakorlása nem járhat mások jogainak és szabadságának sérelmével”.

A bíróság ugyan nem osztotta maradéktalanul az egyesület feloszlatását indítványozó ügyészség álláspontját, „megállapította” ugyanakkor, hogy a szervezet „több rendezvényen túllépte a gyülekezési jog, az egyesülési jog, illetve a véleménynyilvánítás szabadságára vonatkozó jogi kereteket”.

Hírdetés

A rendezvényeken László Attila, az egyesület elnöke „az egész cigányság ellen szólt”, „nem tett különbséget a bűnözésből élők, illetve a törvénytisztelők között”.

A cigányokat „férgeknek, sátánfajzatnak, patkányoknak, szemeteknek nevezte”. A bíróság szerint ezek a kijelentések annyira durvák, hogy nemcsak a jó ízlés, hanem a véleménynyilvánítás határain is túlmennek. Az elnök többször beszélt arról is, hogy a cigányságnak nincs helye a Kárpát-medencében. Ezek a kijelentések a bíróség szerint „a hallgatókat arra ösztönözhették, hogy a cigányokat bántalmazzák”.

Az ítélet szerint „nem lehetett megállapítani, hogy fizikai bántalmazás csak azért nem történt, mert a rendőrök biztosították a rendezvényeket”. Korábban a Gyulai Törvényszék elutasította az ügyészségnek az egyesület feloszlatására irányuló keresetét, ezért került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára. Az elsőfokú döntés után több magyarellenes párt és cigányvédő szervezet tiltakozott az ítélet ellen.

A Magyar Bírói Egyesület etikai tanácsának május 26-ai állásfoglalása szerint a bíró „megsértette a bírák etikai kódexének előítélet-mentes, pártatlan és a pártatlanság látszatát is fenntartó eljárásra vonatozó követelményét”.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »