A Fülöp-szigeteknél érték utol az ENSZ-szankciók az észak-koreai hajót

A Fülöp-szigeteknél érték utol az ENSZ-szankciók az észak-koreai hajót

A Fülöp-szigeteki hatóságok lefoglaltak egy észak-koreai teherhajót a Phenjan ellen néhány napja elfogadott legutóbbi ENSZ-szankciók alapján – közölte a helyi sajtó szombaton.

Az állami rádió idézte az államfői hivatal szóvivőjét, akit azt mondta: a 6830 tonnás Dzsin Teng teherhajó nem kapott engedélyt arra, hogy elhagyja a fővárostól, Manilától északkeletre fekvő Subic kikötőjét, ahol három nappal ezelőtt kikötött. A hajó személyzetét ki fogják utasítani az országból – tette hozzá.

Hírdetés

Ez az első alkalom, hogy érvényt szereztek az új szankcióknak, amelyek között szerepel az Észak-Koreát sújtó fegyverembargó kiterjesztése, valamint újabb kereskedelmi korlátozások is.

Charles José, a Fülöp-szigeteki külügyminisztérium szóvivője elmondta: most arra várnak, hogy megérkezzen az ENSZ egyik szakértői csoportja és átvizsgálja az észak-koreai teherhajót. Fémkereső berendezésekkel a parti őrség már átkutatta a Dzsin Tenget, fegyvereket kerestek. A szóvivő ennek eredményeit nem közölte, de azt igen, hogy a személyzet nagyon együttműködő volt.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »