A F@SZPUMÁS SZÁVAY MEGINT LEKÉSTE A RANDIT A BECSÜLETTEL

A jobbikos Szávay teljesen alkalmatlan bárkinek a képviseletére

Így reagált a nagyobbik kormánypárt ifjúsági szervezetének elnöke, Böröcz László miután kiderült, a Jobbik országgyűlési képviselője, Szávay István politikai motivációból egy tündérmeséhez hasonló történetet talált ki, melyben megpróbált bemocskolni egy ártatlan, egyetemista lányt.

Felháborító, milyen „pitiáner megoldásokhoz” folyamodik a Jobbik, hogy politikai előnyt kovácsoljon magának – mondta a Fidelitas elnöke újságíróknak hétfőn Budapesten.

Mint ismert, a jobbikos Simicska Lajos tulajdonában lévő Magyar Nemzet Online vasárnap azt írta: a jobbikos Szávay István a Facebook-oldalán közölte, hogy a birtokába került képernyőmásolat szerint a Fidesz áll „a pártot lejáratni akaró, külhoni magyarokat gyalázó kommentek” mögött, amelyek a Jobbikot támogató Facebook-csoportokban jelentek meg.  A képernyőmásolaton az látható, hogy egy Gálfi Laura nevű felhasználó az „Akik hisznek egy erős Magyarországban!” nevű Facebook-csoportban utasításokat adott a tagoknak, „hogyan tegyenek ki álprofilokkal jobbikos csoportokba magyarokat gyalázó kommenteket” – írták a cikkben. Hozzátették: Szávay István szerint Gálfi Laura az ELTE joghallgatója, a kormánypárt ifjúsági szervezetének XII. kerületi csoportjához köthető, valamint szoros a kapcsolata a Fidelitas több országos vezetőjével is.

Hírdetés

Böröcz László kifejtette, Szávay István vagy „valóban odáig süllyedt”, hogy kreált egy ügyet és visszaélt Gálfi Laura nevével, és ha ezt tette, akkor alkalmatlan bárkinek a képviseletére a Parlamentben. Vagy, ha a jobbikos politikus nem nézett utána az ügynek, és mégis képes volt ehhez az eszközhöz folyamodni, akkor azért alkalmatlan a képviseletre, mert ilyen hibát egy országgyűlési képviselő nem követhet el – vélekedett. Hozzátette,

megengedhetetlen a magyar közéletben, amit Szávay István tett.”

Közölte, a szükséges jogi lépéseket megteszik, és megkeresik a Facebookot is az ügyben. A rágalmazásban érintett Gálfi Laura elmondta: Szávay István azt állította, hogy külhoni magyarokat gyalázó posztok tételére buzdította egy Facebook-csoport tagjait,

de ez hazugság, sosem volt a csoport tagja.”

Böröcz László kijelentette, a Jobbiknak semmi nem drága, hiszen ezen ügy mellett megjelent az Origón egy hangfelvétel, amely szerint pénzt ajánlottak egy LMP-jelöltnek a visszalépésért cserébe. Megdöbbentő, mire képes a Jobbik, hogy a hatalmat megszerezze – hangsúlyozta, és felvetette: vajon hány országgyűlési jelöltet kerestek még meg hasonló ajánlattal.

(888.hu)


Forrás:badog.blogstar.hu
Tovább a cikkre »