A Frontexnek a Földközi-tengeren vissza kellene kísérni a migránscsónakokat a kiindulási kikötőkbe

A Frontexnek a Földközi-tengeren vissza kellene kísérni a migránscsónakokat a kiindulási kikötőkbe

Van olyan nap, amikor az olasz parti őrség, s most már a Frontex is, több mint tízezer gazdasági bevándorlót, kontinenshódítót halászik ki a Földközi-tenger vízéből, és szállítja őket a keresztény Európa népeinek nyakára. A Líbia, Egyiptom, s most már Tunézia és Algéria partjairól is kiinduló sáskák legtöbbje egyáltalán nem háború, vagy polgárháború sújtotta országból indul vándorútra, hanem a jobb élet reményében vágnak neki a tengeri útnak. Alexander Gauland, a német ellenzéki AfD vezető politikusa szerint a Frontexnek a migránsokkal teli lélekvesztőket azonnal vissza kellene kísérni az afrikai kontinensre – írja a Zuerst! német hírmagazin.

A ravasz embercsempészek jól megrakják migránsokkal a csónakjaikat, majd okostelefonon a nyílt tengerről értesítik az olaszokat és más európaiakat, hogy hánykolódnak a tengeren, azonnal induljanak útnak és mentsék ki őket… Alexander Gauland, az Alternative für Deutschland (Alternatíva Németországnak – AfD) nevű, a legutóbbi német tartományi választásokon már igen szép sikert elért, a nyakló nélküli migránsözönt ellenző ellenzéki párt szövetségi elnökhelyettese reagált arra a hírre, miszerint kibővítették az Európai Unió külső határait védő Frontex jogosítványait. Gauland véleménye szerint túl sokat ezután sem lehet elvárni attól a szervezettől, amelyről bebizonyosodott, hogy inkább humanitárius segélyszolgálatot lát el, mint hathatós határvédelmet.

„Üdvözöljük azt, hogy kiszélesítették a Frontex nevű EU-határvédőhatóság hatáskörét, jogosítványait, de sajnos nem nagyon élnek majd vele, mert a Frontex emberei a Földközi-tengeren érkező migránsokat csupán utaztatják, továbbviszik őket Olaszországba. Az AfD politikusa ezután megemlítette, hogy Ausztrália hathatós és sikeres határvédelmet folytat a tengeren a migránsok beözönlése, az embercsempészek tevékenysége ellen, s ez példaként szolgálhat az Európai Unió számára is. „A Frontexnek járőrözni kellene a Földközi-tengeren az afrikai országok partjaival szemben, s a csónakokban tartózkodókat pedig vissza kellene szállítani azokba az országokba, ahol tengerre szálltak”, jelentette ki Alexander Gauland, majd az ausztrál példát felemlítve hangsúlyozta, ha a Frontex is ezt tenné, az embercsempészek kétszer is meggondolnák, hogy útnak induljanak vagy ne.

„Ha a Frontex a migránsokat a Földközi-tengeren keresztül továbbra is Olaszországba szállítja, ezzel a szervezett bűnözés, az embercsempészek kezére játszik. Az embercsempészeknek csupán annyi a dolguk, hogy megvárják, amíg a csónakjukat a migránsokkal együtt kimenti a Frontex, majd ezt követően el is könyvelhetik a sikeres ügyletet. A Frontexnek ezen embercsempész bandák ellen kellene összpontosítani a küzdelmet, mégpedig úgy, hogy a migránsokkal teli csónakokat elfogásuk után rögtön vissza kellene kísérni azokba a kikötőkbe, ahonnan kifutottak”, mondta Alexander Gauland, az AfD szövetségi elnökhelyettese.

Hering J. – Kuruc.info

A hétvégén mintegy 3400 makit hajókáztattak át Líbiából mentőakciónak álcázva

"Bibliai áradat" – az eddiginél is nagyobb élősködő horda indult el az olasz partok felé

Az olasz parti őrség ma is gondoskodott arról, hogy elegendő néger érkezzen a kontinensre

Embercsempészekre sincs szükség, a "német" haditengerészet szállítja Európába illegálisékat – most épp Líbia partjaitól


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »