A franciáknak az éttermekben és az utazáshoz is Covid-útlevélre lesz szükségük

A franciáknak az éttermekben és az utazáshoz is Covid-útlevélre lesz szükségük

Nyitókép: Bertrand GUAY/AFP

Franciaországban augusztus 9-től kötelező lesz az oltási igazolvány felmutatása az étterembe és a kávézóba való belépésnél, a városközi vonatokon, illetve a légi közlekedésen – jelentette be Gabriel Attal, a francia kormány szóvivője.

Franciaországban július 21-től kötelező a Covid-útlevél azoknak, akik múzeumba, moziba vagy olyan kulturális központba szeretnének elmenni, ahol a befogadóképesség 50 személy fölött van. A francia kormány által elfogadott új törvény a fentebb említett szabályozásokon kívül az összes egészségügyi dolgozónak kötelezővé teszi az oltást.

Hírdetés

A francia polgárok akkor szerzik meg a Covid-útlevelet, ha igazolást mutatnak be a teljes beoltottságukról, a koronavírus-fertőzésen való átesésről, illetve negatív teszteredményről.

Attal megjegyezte, hogy a fertőzöttek számának növekedése – átlagosan napi 19 ezer eset – azt jelenti, hogy a helyzet továbbra is rosszabbodik, ami egyre nyugtalanítóbb.

A Covid-útlevél bevezetésére irányuló törvény ellen tömegek tüntettek Franciaországban. Emmanuel Macron francia elnök kijelentette, az oltás elutasítása egyenlő a „felelőtlenséggel és az egoizmussal“.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »