A franciák jobbról előzték a "rasszista magyarokat": meglincseltek egy cigánybűnözőt, kómában van

A franciák jobbról előzték a "rasszista magyarokat": meglincseltek egy cigánybűnözőt, kómában van

Egy betörés miatt tucatnyi ember meglincselt egy cigánybűnözőt (az MTI szerint „roma fiút”) Párizs közelében, egy lakótelepen, az „áldozat” kómába esett – derül ki rendőrségi források keddi közléséből. A 16 éves bűnöző a családjával és más fajtársaival élősködött együtt Pierrefitte-sur-Seine egyik kiürített házában. Péntek este eszméletlen állapotban találtak rá egy bevásárlókocsiban a helyi lakótelep közelében, egy út mentén.

Az első rendőrségi vizsgálatok szerint mintegy tucatnyi ember megverte, mert a lakótelep egyik lakásában néhány órával korábban elkövetett betöréssel őt gyanúsították. A hatóság szerint egy több emberből álló csoport elment érte a cigánytelepre, magukkal vitték, majd bezárták egy pincébe, ahol annak rendje és módja szerint móresre tanították. A rendőrséget az áldozat anyja riasztotta, jelezve, hogy fiát „elrabolták”. Az életveszélyesen megsérült bűnözőt egy párizsi kórházba vitték, ahol azóta kómában fekszik, és az adófizetők – köztük az általa meglopottak – pénzéből gyógyítják.

Hírdetés

Michel Fourcade, a kisváros szocialista polgármestere szerint a „fiút” június eleje óta többször is előállították lopás gyanúja miatt. A polgármester azt is elmondta, hogy a városban az elmúlt hetekben több olyan gépkocsifeltörés és betörés történt, amelyekről a helyiek azt gyanítják (vajon miért?…), hogy a cigányok követték el.

A lincselés miatt a rendőrség mintegy harminc embert kihallgatott, de egyelőre senkit nem vett őrizetbe. A polgármester szerint a városban a lincselést követően sem alakult ki feszültség.
Az SOS Racisme (Rasszizmus) nevű „jogvédő szervezet” szerint „ez a súlyos cselekmény a roma vagy romának feltételezett állampolgárokról kialakult kép riasztó romlását mutatja társadalmunkban, valamint azoknak a feszült viszonyoknak a látható eredményét, amelyek között a franciák élnek”. Benjamin Abtan, az EGAM nevű „antirasszista” európai mozgalom elnöke szerint „radikális beszédmódváltásra” és „a romákat érintő erőszak egyértelmű elítélésére” van szükség (tehát semmiképpen sem arra, hogy retkesék folytassanak törvénytisztelő életmódot – a szerk.).
A „romák jogait védő egyesületek” szerint a „cigányokkal szembeni erőszak” növekedő tendenciát mutat. A dél-franciaországi Marseille-ben 2012 októberében helyiek felgyújtottak egy telepet, hogy elűzzék a cigányokat, 2013 májusban pedig az északi Hellemmes-ben rátámadtak egy útszéli pihenőhelyen tábort vert bűnöző hordára.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »