A francia tűzoltóknak elegük van az arab-néger no-go zónákban őket érő támadásokból

A francia tűzoltóknak elegük van az arab-néger no-go zónákban őket érő támadásokból

Kilenc hónap alatt 1274 esetben támadtak francia tűzoltókra no-go zónákban.

A tűzoltók elégedetlenségi mozgalma tavaly szeptemberben kezdődött meg, mikor egy fiatal társukat majdnem agyonverték egy mentőakció során. A statisztikák akkor kerültek nyilvánosságra, és hatalmas felháborodást váltott ki a közvéleményből, mikor kiderült, hogy átlagosan napi öt támadást kell elszenvedniük a francia tűzoltóknak.

Idén szilveszterkor viszont olyan szintre fokozódott az erőszak egyes francia városokban, hogy egyetlen éjszaka alatt több támadást kellett elszenvedniük, mint korábban egy egész hónap alatt.

Hírdetés

A képek valóban inkább hasonlítanak egy posztapokaliptikus film díszletére, mint egy nyugat-európai város, ebben az esetben az Európai Unió egyik adminisztratív központjának januári reggelére.

A tűzoltók most újra tiltakoztak: Strasbourg városában több százan vonultak utcára, mert nem akarják magukat többé kitenni a no-go zónákban tapasztalt támadásoknak.

A tűzoltók akciójáról persze nem számolt be az egyébként no-go zónák létezését is következetesen tagadó függetlenobjektív sajtó.

A tiltakozásról viszont a tartomány tűzoltószakszervezete töltött fel képeket Facebook- és Twitter-oldalára is.


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »