A Francia Püspöki Konferencia elnökének válaszlevele Orbán Viktor kormányfőnek

A Francia Püspöki Konferencia elnökének válaszlevele Orbán Viktor kormányfőnek

Orbán Viktor miniszterelnök a Saint-Étienne-du-Rouvray templomában július 26-án történt terrortámadás után kifejezte együttérzését Georges Pontier-nek, a Francia Püspöki Konferencia elnökének. A marseille-i érsek a közelmúltban köszönte meg Orbán Viktor levelét.


Július 26-án, a kedd reggeli szentmise közben két késekkel felfegyverkezett férfi tört be a roueni érsekséghez tartozó Saint-Étienne-du-Rouvray település templomába, és túszul ejtette a 85 esztendős Jacques Hamel atyát és négy hívet; az idős papot végül meggyilkolták. A támadókat a helyszínre érkező rendőrök agyonlőtték.

Orbán Viktor miniszterelnök a gyilkos támadás után részvétét fejezte ki Georges Pontier érsek, a Francia Püspöki Konferencia elnöke részére küldött levelében.

Excellenciás Uram!

Mély megdöbbenéssel értesültem a Saint-Etienne-du-Rouvray templomában végrehajtott terrortámadásról. Engedje meg, hogy kifejezzem együttérzésemet az áldozatok hozzátartozóinak, a gyülekezetnek, Saint-Etienne-du-Rouvray városának és az egész francia katolikus közösségnek.

E barbár cselekedet valamennyi keresztény, egyben minden más békés vallás követője ellen is irányult. Nem tűrhetjük, hogy értékeinket, életmódunkat, kultúránkat gátlástalan terroristák fenyegessék. Franciaország és a francia nép számíthat Magyarország támogatására a terrorizmus és az Iszlám Állam elleni harcban, a békés és biztonságos Európa helyreállítása érdekében.

Budapest, 2016. július 26.

Tisztelettel:
Orbán Viktor

A Francia Püspöki Konferencia elnöke válaszlevelében az alábbiakat írta a magyar kormányfőnek:

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Ezúton mondok köszönetet leveléért, melyben a katolikusokat imáiról, együttérzéséről és szimpátiájáról biztosítja. Franciaország ismét az erőszak és a gyűlölet áldozata. Krakkóban, a Ifjúsági Világtalálkozón a fiatalokkal együtt ajánlottuk Isten kegyelmébe az áldozatokat és szeretteiket. Folytatjuk imáinkat a párbeszéd erősítéséért. Kérem az Urat, hogy tegyen minket a béke fáradhatatlan munkásaivá. Engedje meg, Miniszterelnök Úr, hogy tiszteletemről és testvéri érzéseimről biztosítsam Önt.

Forrás: Miniszterelnökség

Fotó: Catholic Herald, News.va

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »