A Francia Nemzetgyűlés megszavazta az Oroszország elleni szankciók eltörlését

A Francia Nemzetgyűlés megszavazta az Oroszország elleni szankciók eltörlését

A Francia Nemzetgyűlés tagjai a francia parlamentben csütörtökön megszavazták az Oroszország elleni szankciók eltörlését.

Az állásfoglalást tartalmazó dokumentum mellet összesen 55 képviselő szavazott, és további 44 törvényhozó ellene. Mindez a francia parlament alsóházában történt.

A szankciók felbontása javaslat jellegű és nem kötelező a francia vezetésnek betartania.

Nem tudjuk többé elviselni a francia vállalkozások több milliárdos veszteségét, melyek az értelmetlen szankciók okoznak,  hangsúlyozva, hogy a szankciók is súlyos terhet rónak a francia mezőgazdaságra, mondta republikánus képviselő, Nicolas Dhuicq, aki egyben a nemzetvédelmi bizottság tagja is.

Hírdetés

Az állásfoglalást a Nemzetgyűlésnek Thierry Mariani nyújtotta, aki a jobb-közép republikánusok vezetője és társelnöke a francia-orosz Dialóg Egyesületnek.

A dokumentum felkéri a francia kormányt, hogy ne hosszabbítsa meg a korlátozó intézkedéseket, és a gazdasági szankciókat Oroszország ellen, az Európai Unió által.
Mariani azt mondta, hogyha a kormány megtagadja az állásfoglalás végrehajtását, az azt is jelenti, hogy megtagadja a demokráciát, írja a TASS.

Fotó: EPA/Yoan Valat

magyartudat.com

No visits yet


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »