A francia liberális demokrácia rendőrsége jól megverte a tüntetőket

A francia liberális demokrácia rendőrsége jól megverte a tüntetőket

Közhelyes méltatása a vallási vezetők leköpését, Gulyás Márton újabb és újabb festékszórását eltűrő vagy tétlenül néző rendőrségünknek, hogy példásan viselkednek, mert „nem ülnek fel a provokációnak”. Meg hogy így akkor a nyugati sajtó nem tudja azt írni, hogy ez az illiberális, fasiszta Orbán-kormány, stb.

A Magyar Idők május 18-án ezzel szembe menetelve tárta fel azt, ami ösztönzésként hat a rend őreit és a védelmüket elváró emberekre egyre gyakrabban rátámadó balliberális csürhe mind agresszívabb magatartására.

„A megúszhatják a rendőröket provokáló garázdák” főcímmel és „Nem találják a CEU melletti tavalyi demonstráció agresszív tüntetőit” alcímmel megjelent cikk bemutatja, hogy a támadókról készült videofelvételek ellenére semmilyen büntetőeljárás vagy az ahhoz ilyen esetekben szükséges körözés nem indul(t) ellenük. Beleértve például a CEU-tüntetésnél a rendőrökkel dulakodó Demszky Gábor volt budapesti SZDSZ-es szörnyfőpolgármeterrel szemben, aki ezen is felbátorodva kergette fizikailag, egy üveg vízzel az Echo TV egy munkatársát.

Mennyire másként volt ez például 2009. március 15-én, amikor Budaházy Györgyöt a tüntetésről elhurcolták, mert a rendőrök azt hazudták, hogy elvitele során valahogyan hátrafejelt. Az őt rugdosó egyik rendőrnő felé. És hurcolták őt e hamis vád alapján is éveken át a bíróság elé. Amire azt zengte a balliberális sajtó, hogy „az erőszak monopóliumát” birtokló rendőröknek még keményebben kell fellépniük az ilyen emberekkel szemben. Aki látni szeretné a YouTube-on, milyen „erőszakot” alkalmazott Budaházy a rendőrökkel szemben, illetve megfordítva, kukucskálja meg a jelenetet a 9:11 perctől.

De kedden Párizsban minden fordítva történt. A törvényeknek megfelelően.

A balliberálisaink szerint a példásan liberális és demokratikus Franciaországuk fővárosában bizony nem minden helyen volt békés az a keddi tüntetés, amelyen Emmanuel Macron elnök szociális reformjai és megszorító intézkedései ellen nagyjából 16 ezer ember tüntetett a szakszervezetek hívó szavára.

A tüntetők között voltak a „Fekete Tömb” emberei, akiket bizony a radikális baloldallal azonosítanak.

Hírdetés

Igazán hálásak lehetünk egyrészt a Russia Today orosz televízió helyszíni stábjának azért, hogy tudjuk, mi következett ekkor, másrészt a francia kormány és a Macron-hívek hálásak lehetnek a mi közszolgálati híradónknak is, hogy ezen rendőri „erőszakról” egy mukkot nem láthattunk itthon.

Miközben az ezt a hallgatást viszonozni majd nem kívánó francia köztévé öt percen át koncentrál majd arra, ha Budapesten a közeljövőben egy rendőrre támadó tüntetők egyikét netán a törvénynek megfelelő módon akadályoznának meg akciói folytatásában.

Szóval a fekete tömbösök elkezdtek randalírozni, amire a francia rendőrök könnygáz és vízágyú bevetésével reagáltak. Majd a rend őrei közelebb nyomultak a tüntetőkhöz és hatalmasakat vágtak gumibottal azok fejére, akik nem szeleltek el elég gyorsan a vastag füstfelhőben. A tudósítás képsorain az is látható, amint egy tüntető kellően véres fejjel ül a kövezeten, rendőröktől körbevéve.

A rendőrség számos tüntetőt vett őrizetbe. Franciaország-szerte száznegyvenet.

De senki ne higgyen a szemének, mert a Russia Today helyszínen rögzített képsorai egészen biztosan álhírek, ugyanis Macron elnök nem véletlenül tervez olyan törvényt bevezetni, amelynek révén ezen orosz tévéhálózat francia nyelvű szolgálatát ki- és letiltják országában.

„https://magyaridok.hu/kulfold/a-francia-liberalis-demokracia-rendorsege-jol-megverte-a-tuntetoket-3123646/

 


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »