A francia hadsereg tagadja, hogy köze lenne az orosz gép lelövéséhez

A francia hadsereg tagadja, hogy köze lenne az orosz gép lelövéséhez

A francia védelmi minisztérium kijelentette, hogy nincs közük az Il-20 típusú orosz gép lelövéséhez. Az orosz repülőgépet hétfő este, a szíriai Lattakia városát ért izraeli agresszió során lőtte le tévedésből a szíriai légvédelem, ugyanis a gépet az izraeli légierő fedezékként használta. A repülőgépen 14 orosz katona utazott.

,,A francia hadsereg visszautasítja, hogy érintett lenne az ügyben.,,

Hírdetés

Az orosz védelmi minisztérium nyilatkozata szerint az Il-20 típusú repülőgép éppen Szíriában található orosz Hmeimim légibázis felé volt visszatérőben amikor 35 km-re Szíria partjaitól eltűnt a radarról. A repülőgép akkor tűnt el amikor izraeli F-16-os vadászgépek támadást intéztek szíriai célpontok ellen Lattakia kormányzóság területén.

A franciák érintettsége azért merült fel az üggyel kapcsolatban mivel az orosz légi irányítás radarjai rakéta kilövéseket észleltek a francia Auvergne rombolóról, mely abban az időben a térségben tartózkodott. Amióta Macron francia elnök bejelentette, hogy részt kívánnak venni a Szíria-ellenes amerikai katonai koalícióban azóta a francia haditengerészet hajói is jelen vannak a Földközi-tenger keleti részén.

Orientalista.hu – Al-Isfahani


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »