A Fradi stábja azt sem tudta, ki fog 11-est rúgni

A labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének 2. köréből úgy hullott ki a Ferencváros, hogy idegenben és szerdán a Groupama Arénában is 1-1-et játszott az albán Partizanival. A továbbjutást a tizenegyesek döntötték el, ebben a rivális jobbnak bizonyult, így a zöld-fehérek számára egy körig tartott az európai kupaszereplés, ami hatalmas csalódás.

Hírdetés

A mérkőzés után több sajtóterméknek is nyilatkozott a Fradi kapusa, Dibusz Dénes, aki egészen meglepő dolgot mondott a 11-esekkel kapcsolatban a csakfoci.hu-nak.

„Nem készültünk a büntetőkre külön, azt terveztük, hogy a rendes játékidőben eldöntjük a továbbjutást. A kapusedzőnk aztán a hosszabbítás után megmondta, hogy ki és hogyan szokta rúgni a 11-eseket, de igazából egy olyan játékos volt a rúgók között, akiről volt információnk, de pont ő volt, aki mellélőtte, úgyhogy ezzel nagyon nem voltunk kisegítve.”

Ez már csak azért is vétkes amatőrség, mert egy idegenbeli döntetlen után egy Ferencváros-kaliberű csapatnak igeni kötelező gyakorolni a büntetőket. Ha úgy gondolták, hogy erre semmi szükség, az túlzott magabiztosságra, már-már nagyképűségre utal, de szakmailag sem igazán lehet normális érvvel alátámasztani. Az pedig, hogy a stáb egyetlen albánt tudott eltalálni, aki rúgni fog tizenegyest, szintén nem a szakma csúcsa.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »