A Fradi német távozója: "sokakat zavar, hogy stadionra költenek, például oktatás helyett"

A Fradi német távozója: "sokakat zavar, hogy stadionra költenek, például oktatás helyett"

Sternberg nyilatkozatát a csakfoci.hu szemlézte. A játékos 2017 telén a Werder Brementől érkezett a Fradihoz, de nem sikerült maradandót alkotnia, így nyáron továbbált a német harmadosztályú Kaiserslauternhez.

Teljesítményéről beszélve azt mondta, talán csak Thomas Doll edző tudja, miért mellőzte őt. 

„Nem egyszerű egy fiatal játékosnak, hogy külföldre megy, mindent maga mögött hagy, aztán olyan történik vele, amire nincs magyarázat. Úgyhogy örülök, hogy visszatérhettem Németországba.”

Hírdetés

Tekintve, hogy Sternberg teljesítménye nem volt túl meggyőző, a Fradi pedig már tavaly nyáron új balhátvédet igazolt, azért nem volt túlságosan meglepő, hogy a német játékos kevés lehetőséget kapott.

A magyar foci és a magyar társadalom helyzetéről viszont már sokkal pontosabb képe van a focistának:

„Néhány csapat a Bundesliga 2 szintjén áll, a többi inkább harmadosztályú. A pénzügyi lehetőségek között pedig elég nagyok a különbségek.”

„Természetesen Magyarországon is a futball az első számú sport, a Ferencvárosnak is igen nagy szurkolótábora van. De nem mindenhol volt így és a labdarúgást igen kritikus légkör veszi körül. Sok embert zavar, hogy rengeteg pénzt tesznek a fociba és hogy súlyos összegekből építenek stadionokat, miközben ezek a pénzek hiányoznak más területekről, például az oktatásból.  Úgyhogy a focit körülvevő rajongás eléggé limitált a magyaroknál. Budapest gyönyörű, de ha elhagyod a fővárost, vidéken látni, milyen nagyon az anyagi különbségek a szegények és a gazdagok között.”


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »