A fővárosi fenntartású Pesti úti idősotthon egyik dolgozója terjesztette a halálos vírust

A fővárosi fenntartású Pesti úti idősotthon egyik dolgozója terjesztette a halálos vírust

A Ripost című lap szerint a Pesti úti Idősek Otthonának egyik dolgozójától kapták el a koronavírust a bent lakó idősek – állítják a gondozók. Egyik munkatársuknak lázasan, köhögve is be kellett járnia dolgozni még a járvány kitörése előtt.

Karácsony Gergely hetek óta mutogat másokra a Pesti úti Idősek Otthona ügyében. Ha 72 nap után végre ellátogat az otthonba, és beszélget a nővérekkel, neki is elmondanák, amit a Ripost munkatársainak. Az egyik kollégájuk még a járvány kezdete előtt hosszú időn át lázasan járt be, mert nem volt elég ember. Így biztosak abban, hogy ez kolléga volt az első beteg az otthonban.

Hírdetés

– mondta el a Ripostnak az egyik, továbbra is az otthonban dolgozó nővér.

Egy másik nővér, aki azóta már felmondott, arról beszélt a Ripostnak, hogy ha megfelelő higiénés körülmények lettek volna és megkapták volna a járvány kezeléséhez a szükséges segítséget, akkor nem végzett volna ekkora pusztítást a járvány és kevésbé adta volna tovább a kolléga a fertőzést.

Közben emondott a fővárosi fenntartású Pesti úti idősotthon vezetője, Skultéti József, aki belebukott abba, hogy eddig 44-en haltak meg az intézményben a koronavírus-járvány miatt. Mindez azt jelenti, hogy Karácsony Gergely Skultétivel akarja elvitetni a botrányt.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »