A fővárosban tüntet a szivárványos-EU-s baloldali ellenzék, mert nincs idejük gyereket csinálni

A fővárosban tüntet a szivárványos-EU-s baloldali ellenzék, mert nincs idejük gyereket csinálni

Orbán Viktor kormányfő vasárnapi évértékelőjét bírálták és a demokrácia állapotát kérték számon az ellenzéki pártok vasárnapi budapesti közös demonstrációjának felszólalói.

A Köztársasági Elnöki Hivatal és a Miniszterelnökség épülete előtt tartott közös ellenzéki tüntetésen a szónokok kiálltak az ellenzéki pártok egységes fellépése mellett.

Lukácsi Katalin, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökségi tagja, egykori KDNP-s konferálta fel a rendezvényt

Gréczy Zsolt a Gyurcsány-párttól gyorsan megoegygéztette és megbajszosszaroztatta a tüntetőket, azt kérdezve, ki lakik a két épületben a Szent György téren. „Olyan emberek vannak itt, akik fel akarják építeni a 4. köztársaságot" – mondta Gréczy.

Gréczy arról is beszélt, kik maradtak ki szerinte Orbán évértékelőjéből: azok az egyetemisták, akik nem tudják fizetni a tandíjat, az idősek, akik nem kapják időben a nyugdíjat, a professzorok "agyhiány" köre, ami nem szólalt meg az MTA kapcsán, és Kósa Lajos mamája, akiről kiderül, hogy a Wall Street farkasa.

A DK-s politikus szerint a 4. köztársaságnak Orbán után az elszámoltatásra kell épülnie, mert akik szétlopkodták Magyarországot, börtönben a helyük.

Üdv a klubban: a Jobbik nem náci és nem rasszista

Lukácsi Katalin, a Mindenki Magyarországa elnökségi tagja azt mondta a Szent György téri tüntetésen, hogy aki ma a Jobbikot nácizmussal és rasszizmussal vádolja, az hazudik, mert a valódi rasszista párt Magyarországon most a Fidesz.

Jakab Péter, a Jobbik szóvivője meghúzta az évértékelő mérlegét: szerinte Orbán megbukott erkölcstanból, mert az ország szegényedik, miközben Mészáros Lőrinc lopással gazdagodik; történelemből, mert azt hiszi, ő egy király, miközben nincs királyság; és matematikából, mert több ezer Magyarországra érkező bevándorlót nullának hazudott, utalt a letelepedési kötvényre. Szerinte az egykori Soros-ösztöndíjas diák kiépítette a rezsimet, ami ellen az emberek most fellázadtak. „Fontos az ébresztő, mert a Fidesz legnagyobb szövetségese a közöny" – mondta.

Az LMP-s Schmuck Erzsébet a környezetvédelem leépülésének veszélyes következményeiről beszélt. Szerinte az EP-választás tétje a környezetet megbecsülő Magyarország is. Felszólalt a liberális Bősz Anett is, aki beszédben demokráciát követelt.

Hírdetés

Bangóné szerint az embereknek nincs idejük gyereket csinálni

„Amíg Magyarország miniszterelnöke Orbán Viktor, addig gyermekeink jövője csak az elvándorlás lehet" – mondta az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó. A politikus szerint hiába beszél a kormány arról, hogy több gyerekre volna szüksége az országnak. „Ha egy héten hat napot kell dolgozni, akkor mikor csináljon az ember gyereket?"

A momentumos Nemes Balázs azt mondta, hogy a héten derült ki, hogy 2018-ban összesen 109 sajtó-helyreigazítási pert vesztett a kormány, ezt a sikert megköszönte a jogászoknak, akik így küzdenek a kormánypropaganda ellen. Azt mondta, hogy a kormányváltás után megszűnik a propagandisták munkahelye, mert „álhírgyárra nincs szüksége az országnak". A pécsi momentumos ezután arról beszélt, hogy az állami számvevőszék sem független, bármit is mond a propaganda, és a legfőbb ügyészség sem, ezért kell csatlakozni az európai ügyészséghez.

1944!!!4!

V. Naszály Márta, a Párbeszéd politikusa azt a kérdést tette fel: „Akarunk mi 1944-ben élni?"

Az LMP után az egykori társelnökök, a most független képviselő Szél Bernadett és Hadházy Ákos is felszólalt a Zsindex szerint több mint ezer tüntető előtt. Szél szerint akkor van Orbánnak félnivalója, ha az ellenzék így összefog, ahogy most teszi. Beszélt a buzi bajai lángososról és az MTVA azon munkatársairól, akik kiszivárogtatták a felvételeket arról, mi történt a tévészékházban, és hogy zajlott ifj. Lomniczi Zoltán egyik interjúja.

Utána Hadházy meg is tapsoltatta a kiszivárogtatókat, és a bajai lángosost, aztán ironikusan egy jó hírről számolt be: „Az Echo TV egyszer igazat mondott: azt mondták, azért gyűjtöm az aláírásokat az európai ügyészséghez csatlakozásra, mert börtönben akarom látni a miniszterelnököt és a minisztereket. Az igazság sajnos itt véget ért, mert a kormány propagandadóján ezt a törekvését hazaárulásnak nevezték."

Indul a séta

A beszédek elhangzása után a Várból elindultak a tüntetők a karmelita kolostortól a Lánchídon át az MTA érintésével az Állami Számvevőszék épületéhez. „Mocskos Fidesz!"-t és O1G-t skandálva. A Zsindex szerint nagyjából másfél ezren lehetnek.

//embed.indavideo.hu/player/video/e7ed9f44b7

Mérce felvétele a menetről:

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fmagyarinfo%2Fvideos%2F342572789690333%2F&show_text=0&width=480

A tüntetők megérkeztek az ÁSZ épületéhez, a szélliberális Mérce élőben közvetíti az eseményeket:

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fmagyarinfo%2Fvideos%2F239648870273723%2F&show_text=0&width=480

(Kuruc.info – Index – MTI – Mérce nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »