A főügyészség utasította a NAV-ot, hogy az adócsaló "Győzike" soron kívül visszakaphassa százmillióit

A főügyészség utasította a NAV-ot, hogy az adócsaló "Győzike" soron kívül visszakaphassa százmillióit

Jól kezdődik az év Gáspár Győző (44) számára, mert ha minden a NAV által üldözött ártatlan cigány tervei szerint alakul, akkor hamarosan visszakaphatja mindazt, amit tavaly a hatóság emberei lefoglaltak tőle.

Az adócsaló Gáspár Győzőtől és családjától készpénzt, arany ékszereket, valamint értékes bútorokat és berendezési tárgyakat foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai tavaly. A Romantic frontembere ellen egy közigazgatási, valamint egy büntetőper indult, előbbi azért, mert azzal gyanúsították, hogy több mint 50 millió forintot emelt le egy román cég számlájáról, majd ezután nem adózott. Húsvétkor az ügy miatt kommandósok kopogtattak a magamutogató cigánybűnöző ajtaján, 700 ezer forint körüli összeget vittek el a házból, majd nyáron közel 200 milliót egy budapesti széfből.

December elején a Kúria hatályon kívül helyezte az első fokon eljáró bíróság ítéletét, és új eljárás lefolytatására kötelezte az adóhatóságot. Akkor azt nyilatkozta "Győzike" jogi képviselője, dr. Szilágyi Roland, hogy a család vissza szeretné kapni lefoglalt tárgyait. Most a főügyészség ismét elrendelte, hogy a NAV Észak-magyarországi Bűnügyi Igazgatósága soron kívül hozzon döntést a lefoglalás megszüntetéséről. Vagyis elhárult minden akadály, hogy az adócsaló cigányék hozzájussanak értékeikhez.

Hírdetés

A Blikk megkereste a NAV-ot, ám igen szűkszavúan nyilatkoztak.

– Folyamatban lévő ügyről, konkrét személyre és cégre vonatkozóan nem áll módunkban információt adni – tudatta a sajtóosztály.

A bulvárlap megfogalmazása szerint a "showman boldog, mert szerinte végre ország-világ megtudhatja, hogy ártatlan, s hamarosan visszakapja tárgyait".

– Sosem felejtem el azt a napot, amikor ránk törtek a kommandósok. Azóta tönkrement az életem, csak Bea tartja bennem a lelket, de most végre kiderül, hogy ártatlan vagyok, nekem volt igazam. Mindenki elítélt, megfenyegettek, bántottak, de én tudtam, hogy egyszer kiderül az igazam – nyilatkozta fajtája letagadhatatlan stílusában Gáspár.

A lap megkereste a cigánybűnöző ügyvédjét, dr. Szilágyi Rolandot. – Egy-két héten belül a döntésnek meg kell születnie, ezt várjuk – nyilatkozta a jogi képviselő.

Törökországban várta az igazságot a kisemmizett kiccsalád

"Győzike úgy döntött, hogy Bea asszonnyal, valamint lányaikkal, Evelinnel és Virággal maguk mögött hagyják a problémákat, és Törökországba utaztak. Ott ünnepelték a szilvesztert, valamint Győző születésnapját is, csak tegnap érkeztek vissza a telelésből" – számol be a Blikk az ártatlan cigányok legújabb kálváriájáról.

Gáspár Győző "előadóművész" az N1TV-ben mosakodik

Kúria: ártatlan Győzikét "megfosztották a jogától", ezért nem lehet behajtani rajta a 40 milliós tartozást

A képük füstös, de a szívük arany: a nyugdíjas nagymama "Győzikének" ajándékoz százmilliókat, ő pedig a lányainak

Jáj, Evelinke ékszerei! – Mindent a lányuk nevére írattak "Győzikéék", hogy ne foglalhassa le a lopott vagyont a hatóság


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »