A főrabbi szerint a holland egyetemek „bűzlenek az antiszemitizmustól”

A főrabbi szerint a holland egyetemek „bűzlenek az antiszemitizmustól”

Több mint egy tucat holland egyetem vezetője utasította munkatársait, hogy egy palesztinbarát csoport kérésének megfelelően vegyék számba az izraeli és zsidó szervezetekkel való kapcsolataikat.

A lap szerint az egyetemek a „The Rights Forum”, egy palesztinbarát csoport múlt havi kérésére adták ki az utasítást. A fórum igazgatója, Gerard Jonkman kérésében dokumentumokat vagy információkat kért az izraeli egyetemekhez, intézményekhez és vállalkozásokhoz fűződő kapcsolatokról, valamint az Izrael Állam támogatását propagáló szervezetekkel való intézményi kapcsolatokról – olvasható a Szombat nevű zsidó portálon.

Binyomin Jacobs, Hollandia főrabbija, aki az Európai Zsidó Szövetség (European Jewish Association) antiszemiták elleni harccal foglalkozó bizottságát is vezeti, elmondta: „ez a követelés bűzlik az antiszemitizmustól”, és emlékezteti őt arra, „amikor a holland polgármesterek a holokauszt idején a német megszállóknak a zsidókról szolgáltattak információkat”.

Hírdetés

Binyomin Jacobs kifejtette: „Nagyon jól ismerem a The Rights Forumot, és világossá kell tenni: minden izraelit és minden zsidót meg akarnak jelölni a hollandiai egyetemeken, annak a torz elképzelésnek a jegyében, amely szerint valamiféle homályos cionista/zsidó junta irányítja a holland egyetemi rendszert. Ez bűzlik az antiszemitizmustól, de nem lep meg, tekintve ennek a csoportnak a hírnevét. Ami igazán aggaszt, az az, hogy milyen sok egyetem válaszol készséggel egy ilyen átlátszóan antiszemita felkérésre. Ez arra emlékeztet, hogy az ország megszállása idején a legtöbb holland polgármester együttműködött, és átadta városaik zsidó lakosainak nevét a náciknak.”

A főrabbi szerint a cionizmusellenesség és az antiszemitizmus között nagyon kicsi a különbség, valamint arról számolt be, hogy Hollandiában eltöltött évei során ritkán emlékszik a „zsidók számára ilyen mérgező légkörre”:

„Megdöbbentő a behódolás egy olyan csoport előtt, amely nyíltan ellenséges Izraellel, a világ egyetlen zsidó államával szemben” – kesergett.


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »